„Totális személyi kultuszt épített ki Baranyi Krisztina”

Rövid, háromperces videóban beszélt az elmúlt három év fontos intézkedéseiről Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, aki szerint a kerületben többek között háromszáz lakást felújítottak. Gyurákovics Andrea, a ferencvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője lapunknak úgy fogalmazott: 2019 óta nincs új fejlesztés a kerületben.

2023. 01. 08. 6:55
20220622 budapest ferncvarosi kozgyules havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Teljesen felszámoltuk a parkolási mutyit, rászorulóknak és nem haveroknak juttattunk lakást, a fideszes ügyvédi irodával megszüntettük a szerződéseket – így kezdte összefoglalóját Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere a kerület elmúlt három évének teljesítményéről szóló videójában, amelyet közösségimédia-felületén tett közzé. A háromperces videóban a IX. kerület első embere többek között arról beszélt, hogy megszüntették a szabálytalan kifizetéseket, a testületi üléseket nyilvánossá tették, valamint több építkezésről is beszélt, például egy új, hatszintes rendelő megépítéséről. 

Ezek mind olyan állítások, amelyek semmilyen bizonyítékot nem tartalmaznak 

– reagált megkeresésünkre Gyurákovics Andrea, a ferencvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője Baranyi Krisztina videójára. 

– Milyen szabálytalan kifizetések? Ha lett volna ilyen, egy belső ellenőri jelentésben benne lennének, de ilyenről szó sincs – emelte ki a képviselő, aki hangsúlyozta, hogy a testületi ülések eddig is mindig nyilvánosak voltak. Kiemelte, hogy az említett hatszintes rendelőt nem ő, hanem a kormány építteti. 

Ez nem az ő érdeme, nincs köze hozzá, ugyanis ez már a 2019 előtti fejlesztéseknek a része volt 

– hívta fel a figyelmet Gyurákovics Andrea. 

Baranyi Krisztina a videóban beszélt arról is, hogy az elmúlt három évben háromszáz lakást újítottak fel és tettek komfortossá. Gyurákovics Andrea szerint az előtte lévő időben egy év alatt sikerült 300 lakást felújítani. Valamint a Bakáts tér környékének a felújítása is duplájába került, kisebb műszaki tartalommal. A tömbrehabilitáció pedig 2019 óta leállt. Nincs új fejlesztés a kerületben. 

Folyamatosan más tollával ékeskedik: az előző vezetés fejlesztéseit folytatja, amelyek nem az ő érdemei

– emelte ki Gyurákovics Andrea.

Mint mondta, a kerületi újság is Baranyi propagandakiadványa, nem a szabad sajtóról szól, és a kormány elleni uszításra használják fel. A képviselő hangsúlyozta, hogy a polgármester megszüntette a médiacégben a Fidesz felügyelőbizottsági helyét is. Szerinte szó sincs esélyegyenlőségről, ugyanis a polgármester ahol tudja, akadályozza a kerületi roma közösség munkáját, és nem támogatja őket. A képviselő kifejtette, hogy Baranyi saját programként adta el a kerületi ingyenfenyőfák osztását, amit a helyi roma közösség kezdett el szervezni.

Gyurákovics Andrea elmondta azt is: 

csökkentették a támogatásokra jogosultak körét, például eltörölték a jegyescsomagot és a 65 év felettiek támogatását.

Ugyanakkor nem csökkentette a vendéglátósok bérleti díját, hanem csak fél év haladékot adott nekik a fizetésre. A fideszes képviselő kiemelte: Baranyi Krisztina a pandémia ideje alatt megváltoztatta a neki nem kedvező testületi döntéseket, valamint nem szavazta meg az önkormányzati dolgozók alapilletményének emelését sem. 

– Totális személyi kultuszt épített ki, ugyanis a neki nem tetsző testületi döntéseket polgármesteri vétóval akadályozza meg, és zsarolással éri el, hogy a képviselők az ő ötleteit szavazzák meg – tette hozzá Gyurákovics Andrea. 

Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.