VV Fanni gyilkosa súlyosabb ítéletre számíthat

Kitolná az életfogytiglani büntetés felülvizsgálatának idejét a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a VV Fanni meggyilkolásáért elítélt B. László esetében. B.-t minősített emberölésért ítélték el első fokon azzal, hogy legkorábban 25 év letöltése után lehet majd megvizsgálni a feltételes szabadlábra helyezését. Az ügyészség kevesli ezt az időt.

2023. 01. 31. 17:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség VV Fanni meggyilkolása ügyében. Az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt vádlott feltételes szabadlábra helyezését nem tartják időszerűnek 25 év letöltése után. Azt szeretnék, ha 35, de inkább 40 év letöltése után lehessen csak felülvizsgálni a feltételes szabadlábra helyezését kérdését.

A Fővárosi Főügyészség 2019 októberében emelt vádat egy akkor 35 éves, dunaújvárosi illetőségű B. Lászlóval szemben minősített emberölés miatt. 

 

A Fővárosi Törvényszék 2022. július 13-án kihirdetett ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, amelyért őt 

életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy a szabadságvesztésből legkorábban 25 év elteltével bocsátható majd feltételes szabadságra.

Az ítéleti tényállás lényege szerint B. László anyagi helyzete 2017. év során megnehezült, azonban költekező életmódját nem akarta feladni, ezért kereste a lehetőséget, hogy készpénzhez jusson. A későbbi sértett – egy valóságshow-ból ismert és örömlányként jól kereső fiatal nő – ismerősén keresztül megtudta, hogy az a lakásán jelentősebb mennyiségű készpénzt tart, amit plasztikai műtétre tett félre.

A vádlott 2017. november 20-án a sértett hirdetésekben szereplő telefonszámán kapcsolatba lépett a fiatal nővel, aki 18.20-kor fogadta a lakásán. 

Ott a vádlott a sértett értékeinek, így készpénzének megszerzése érdekében erőszakosan, támadólag lépett fel a sértettel szemben, aki ennek következtében a helyszínen elhalálozott. 

A vádlott a holttestet, valamint a sértett értékeit tartalmazó kézi táskáját, illetve egy női ruhákkal telerakott bőröndöt – a sértett elutazásának látszatát keltve – a mélygarázsban lévő bérelt autójához vitte és ott annak hátsó ülésére helyezte el a sértettet és a táskákat. Később a fővárosban egy elhagyatott helyen a holttestet a jármű csomagtartójában helyezte el. 

 

Másnap reggel a szalkszentmártoni bányatavak közelében a vádlott a Duna-partra hajtott járművével és a sértett holttestét a Dunába rejtette, amely azóta sem került elő.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére a feltételes szabadságra bocsátás későbbi időpontban történő meghatározásáért, míg a vádlott és védője felmentésért, illetve a határozat hatályon kívül helyezése érdekében jelentettek be fellebbezéseket.

 

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtotta az ügyész súlyosításra irányuló fellebbezését fenntartó indítványát.

A vádlott a másodfokú büntetőeljárás befejezését letartóztatásban várja.

Borítókép: Elvezetik a letartóztatott B. Lászlót (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.