A nemzetközi baloldal vörös brigádjai aktív támadásba lendültek Magyarországon

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat közleményben reagált az antifák által elkövetett támadásokra.

Magyar Nemzet
Forrás: njsz.hu2023. 02. 11. 18:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre több jel mutat arra, hogy a nemzetközi baloldal vörös brigádjai aktív támadásba lendültek hazánkban, amelynek során egyre agresszívabb és egyre összehangoltabb erőszakos akciókkal támadnak hagyományőrzőkre és különösen az 1945. február 11-ei budavári kitörés magyar és német hősei előtt tisztelgő Kitörés 60 emléktúra résztvevőire

hívta fel a figyelmet legfrissebb közleményében a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ), miután a mai évfordulós rendezvényt megelőző napokban Budapesten hat különböző késes, viperás támadást hajtottak végre általuk szélsőjobboldalinak vélt személyekkel szemben.

A tájékoztatás szerint a budapesti XI. kerületi Gazdagréti téren, a nagy buszmegálló végállomásánál végrehajtott támadást térfigyelő kamerák rögzítették.

 Eszerint egy nyolcfős, viperával és más közbiztonságra veszélyes eszközökkel felfegyverzett antifa csoport hátulról támadt a tarsolyt viselő sértettre; földre vitték, lefogták, majd így ütlegelték fejét, testét viperával, rugdosták, paprikaszprével lefújták. Súlyos sérüléseket szenvedett.

Az NJSZ szerint cselekményük kimeríthette az emberölés kísérletét is, ehhez képest a rendőrség garázdaság minősített esete miatt rendelt el nyomozást. A jogvédő szolgálat ugyanakkor úgy véli, hogy az antifasiszta támadók cselekménye minimálisan a Btk. 216. §-a szerinti közösség tagja elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette fentiek szerint minősített eseteinek minősül, ugyanis a sértett sérelmére a bűncselekményeket csoportosan és felfegyverkezve (emberi élet kioltására is alkalmas tárgyakkal) követték el.

A történtek kapcsán felidézték azt is, amikor

 az antifasiszta jelszavakat skandáló, nácizó szélsőbaloldali-anarchista tüntetők a 2020. február 8-án a Becsület napja elnevezésű rendezvény után ok nélkül megtámadtak, botokkal ütlegeltek és megrugdostak három felvidéki fiatalt (köztük egy lányt), mert ruházatuk alapján szélsőjobboldaliaknak hitték őket.

Mint írták, bár csak rendőri közbelépés akadályozta meg azt, hogy támadás súlyosabb következményekkel járjon, az erőszakos antifák egész olcsón megúszták.

 2022. február 12-én pedig a budai Várban megrendezett Kitörés 60 emlék- és teljesítménytúrán a Bécsi kapu tetején egy szélsőbalos aktivista kezében egy vörös csillagos zászlóval hergelte a túra résztvevőit.

A rendőrség szerint az elkövető a Kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szervezet zászlaját használta, amelynek központi szimbóluma a kommunista önkényuralmat jelképező vörös csillag.

Tekintettel arra, hogy az ötágú vörös csillag Magyarországon önkényuralmi jelképnek minősül és nagy nyilvánosság előtt történő használatát a Btk. tiltja, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2022. február 15. napján feljelentést tett ismeretlen tettesekkel szemben.

A hosszú jogi hercehurca után a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség nyomozást rendelt el, amelynek során a feljelentőt,  illetve az elkövetést észlelő tanúkat is meghallgatták. Ezek után azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság ismételten megszüntette az eljárást, mellyel szemben az NJSZ panasszal élt – ennek elbírálása egyelőre még nem történt meg.

A közlemény teljes szövege IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Viperával támadtak az elkövetők (Forrás: Képernyőfotó/YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.