„Brüsszeli bohózattal indul a hétfő” – Varga Judit visszautasította a felkérést

A Pegasus-vizsgálóbizottság érkezésének elsődleges célja, hogy a baloldalhoz köthető NGO-k tagjait keressék fel.

Munkatársunktól
Forrás: Facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice2023. 02. 20. 11:53
null
Fotó: www.grazmel-photography.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar igazságügyi miniszter úgy döntött, nem találkozik a Pegasus-vizsgálóbizottság (PEGA) bizottság tagjaival, akik február 20. és 21. között látogatnak Magyarországra – érkezésük elsődleges célja, hogy a baloldalhoz köthető NGO-k tagjait keressék fel.

Varga Judit a Facebookon indokolta meg a döntését.

– Brüsszeli bohózattal indul a hétfő! A mai napon érkezik hazánkba az európai baloldal politikai céljait kiszolgáló PEGA-bizottság, akik tőlem is találkozót kértek, azonban uniós ügyekért felelős miniszterként kénytelen vagyok visszautasítani a felkérésüket. 

Ugyanis az Európai Unió működéséről szóló szerződés 4. cikkének (2) bekezdésével összhangban a nemzetbiztonság továbbra is kizárólagosan a tagállamok hatáskörébe tartozik. A PEGA-bizottság mandátuma azonban veszélyesen túlterjeszkedik az uniós és az intézményi hatáskörökön, ezt az Európai Bizottság vonatkozó nyilatkozatai is megerősítik – írta a közösségi oldalán az igazságügyi miniszter. 

 

A magyar kormány ellenzi az ilyen jellegű gyakorlatokat, ezért a jogállamiság védelme érdekében nem járulunk hozzá a PEGA-bizottsággal való együttműködéshez. Mindezek miatt nem áll módomban a küldöttséggel találkozni. Nem kívánunk asszisztálni a magyar és európai baloldal Soros-dollárokból támogatott performanszához 

 

– szögezte le Varga Judit.

– A bizottság látogatása tisztán politikai ügy – jelentette ki korábban a Magyar Nemzetnek Schaller-Baross Ernő, a Fidesz európai parlamenti képviselője. Hozzátette: azért létezik ez a bizottság, mert az Európai Parlament baloldali többsége így döntött. 

Egyébként egészen abszurd az ezzel kapcsolatos érvelésük. Abban a jelentéstervezetben, amelyet a tevékenysége végén elfogad majd a Pegasus-bizottság, az szerepel, hogy mivel a tanács korábban, az EP kérésére tárgyalta a kémszoftverek ügyét, szerintük ezt úgy kell értelmezni, hogy elismerték erre vonatkozóan az uniós hatáskört. Talán nem szorul magyarázatra, hogy ez az indok komolytalan és mindenfajta jogi alapot nélkülöz – vázolta Schaller-Baross Ernő.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter (Forrás: Facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.