Cáfolják a magánrendelő ötletét Óbudán

Cáfol a DK-s vezetésű önkormányzat, nem lesz magánrendelő az általuk fenntartott épületben, azonban a bőrgyógyászat végleg elköltözik a Vörösvári útról. A III. kerületi önkormányzat közleményében idézik a szakrendelő igazgatóját is, aki tagadja, hogy kirúgásokkal fenyegetett volna, egy lapunk birtokában jutott hangfelvételen viszont ő maga beszél erről.

2023. 02. 25. 6:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beismerte a III. kerület, hogy helyes volt a Magyar Nemzet értesülése, amely szerint végleg elköltöztetik a bőrgyógyászatot a Vörösvári úti szakrendelőből.

A DK-s vezetésű kerület azt viszont cáfolta, hogy magáncélokra használnák a felújítás után a bőrgyógyászatnak helyet adó épületrészeket. Állításuk szerint ilyen tervek nem voltak, és azt is kijelentették, hogy a jövőben sem lesz ilyen döntés.

„A III. kerület központjában, a Fő tér mellett, a Laktanya utca 4. szám alatt működő rendelőintézeti telephelyen azonban sikerült, a Vörösvári úti bőrgyógyászatot jelenleg kiszolgáló III. emeleti területnél tíz négyzetméterrel nagyobb területet felszabadítani. Jelenleg ezen a helyszínen az önkormányzat támogatásával az áthelyezést megelőző teljes felújítás előkészítése zajlik. A Vörösvári úton felszabaduló rendelői terület lehetővé teszi az urológia és a gasztroenterológia szakrendeléseinek nagyobb alapterületre való költözését, és egy belgyógyászati rendelő kialakítását” – írták válaszukban.

Közleményükben idézték a szakrendelő igazgatóját, Budai Andrást is, akiről korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy a költözést ellenző bőrgyógyászati osztályon dolgozókat kirúgással fenyegethette meg. „Intézetünk vezetési kultúrájának nem része a kirúgással való fenyegetés” – idézték a főigazgatót, akit első cikkünk megjelenése előtt szintén megkerestünk levélben.

A Magyar Nemzet birtokába jutott hangfelvételen azonban Budai András erről egy kicsit másképpen emlékezett.

Azt mondtam, ha sokat b…szogatnak, akkor valakit kirúgok, és megnyugszanak

– magyarázza a felvételen a szakrendelő igazgatója, majd hozzáteszi, hogy ő ilyet nem szokott csinálni.

Egy másik felvételen arról beszél, hogy ha az költözést ellenző orvosok „elindítanak egy ilyen lakossági akármit”, akkor meg fogja tenni, hogy kirúg közülük néhányat. Budai András egyébként korábban arról beszélt, hogy hét négyzetméterrel nagyobb helyre költözhet majd a bőrgyógyászat, majd azt is mondta, hogy nyolc négyzetméterrel lesz nagyobb az új hely. A kerület válasza szerint pedig tíz négyzetméternyi pluszhelyet is kaphatnak a bőrgyógyászok, miután elköltöztetik őket a Vörösvári útról.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.