időjárás 21°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo

Orbán Viktor: Véget ért az EU-csúcs, a közép-európai országok megállapodtak + videó

Czeglédy Csaba élesen bírálja a Varju Lászlót elítélő bírót

Magyar Nemzet
Forrás: VAOL
2023.02.01. 10:55 2023.02.01. 11:08
Czeglédy Csaba élesen bírálja a Varju Lászlót elítélő bírót

Elárasztották Czeglédy Csaba közösségi oldalát a Fővárosi Törvényszék bíráját támadó kommentek, miután a szombathelyi képviselő leírta a véleményét a Varju László DK-s politikust bűnösnek kimondó ítéletről – írja a Vas Megyei Hírportál. A DK alelnökét garázdaságban és a választás rendje elleni bűntettben találta bűnösnek a Fővárosi Törvényszék az MTVA székházában történt 2018-as botrány miatt.

Ezt az ítéletet véleményezte Czeglédy Csaba a közösségi oldalán hétfőn:

A bíró a hatalom érdekének megfelelően garázdaságnak ítélte meg, hogy Laci a vele mint hivatalos személlyel szemben egyébként törvénytelenül intézkedő fegyveres biztonsági őrökkel dulakodott, miközben őt azok a földre ráncingálták, majd ráültek.

Később azt is hozzátette:

A Fidesz az ügyészség felhasználásával azt akarja elérni, hogy ellenzéki pártok ne merjenek egymással a választások előtt egyeztetéseket folytatni. A Fővárosi Törvényszék bírája pedig ehhez asszisztált. Szégyen!

A Vaol cikke szerint Czeglédy Csaba a bejegyzésben a bírót nem nevesítette, a nevet „csak” egy kommentben írta le, hozzáfűzve: ő hozta meg ezt a „szégyenletes döntést”. A bejegyzés közzététele után a Fővárosi Törvényszék bírája a kommentelők céltáblájává vált. Több, barátinak nem tekinthető hozzászólás olvasható a politikus közösségi oldalán. Egyikük vérbírót emlegetett, mások szerint szégyen, ami itt folyik, a bírói döntéssel a hatalomnak akarnak megfelelni – írja a lap.

 

Elnyomó hatalmat emleget, ha kedvezőtlen ítélet születik

A cikk emlékeztet, hogy nem ez az első eset, amikor Czeglédy Csaba egy kedvezőtlen döntést úgy próbál beállítani, mintha politikai indíttatás lenne mögötte. A 2017-es őrizetbe vételekor eljáró Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársait nyílt közgyűlésen pribékeknek nevezte. Az értelmező szótár szerint a pribék „az elnyomó hatalom szolgálatában álló, mindenre kapható, mások elvesztésében, kínzásában hidegvérrel közreműködő személy”.  Bánáti Jánost, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét egy másik esetben Fidesz-kollaboránsként emlegette Czeglédy Csaba.

A szombathelyi választási bizottság elnökét, Hollósy Tamást egy ülésen elfogultsággal vádolta, és azt állította, hogy a Fidesz politikai érdekeit szolgálja, és manipulálni akarja a bizottság tagjait. A köztiszteletben álló Hollósy Tamás a Vas Megyei Ügyvédi Kamara elnöke, míg Czeglédy Csabát felfüggesztették az ügyvédi tevékenység gyakorlása alól.

Tavaly szeptemberben az Ördög ügyvédje-ügyben, amikor hatályon kívül helyezték a Czeglédy Csabát elmarasztaló büntetővégzést, azt írta a politikus:

Ígérem, el fog jönni annak az ideje, amikor fideszes gazdáikkal együtt a törvényeket két lábbal tipró ügyészek is el lesznek számoltatva.

Czeglédy Csaba ennél a végzésnél nem vonta kétségbe az ítéletet hozó bíró függetlenségét. Ott éppen a fővárosi főügyész személye került terítékre, akit „Fidesz-csicskaként” emlegetett – írja a Vaol.

Borítókép: Varju László és Czeglédy Csaba (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.