Hollik István: A teljes baloldal részesült a guruló dollárokból

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint mára nyilvánvaló, hogy a teljes baloldal – Márki-Zay Pétertől Gyurcsány Ferencig – részesült a guruló dollárokból, és ezeket, a törvényeket megkerülve, a kampányra költötték.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 02. 11. 16:24
HOLLIK István
Nagykanizsa, 2022. november 15. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Mondjunk nemet a szankciókra! címû országjáró sorozat fóruma elõtt tartott sajtótájékoztatón Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban 2022. november 15-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György Forrás: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollik István az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta, hogy újabb és újabb fejezetek látnak napvilágot a dollárbaloldal külföldi befolyásolási botránya körül, és ezzel újabb és újabb hazugságaik lepleződnek le.

A politikus szólt arról is, hogy

a Nemzeti Információs Központ által közzétett második részjelentés szerint Sápi Mónikának, a baloldal vásárosnaményi közös jelöltjének, a Demokratikus Koalíció (DK) előválasztási jelöltjének cégébe is gurultak azok a bizonyos dollárok. Hollik István szerint nyolcmillió forint jutott az említett politikus cégébe.

Ráadásul a dollárbaloldal jelöltjének cége az amerikai forrásokból érkező milliókat kampányrendezvények szervezésére kapta és költötte is el – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hozzátette, hogy mivel Sápi Mónika a DK előválasztási jelöltje volt, így Gyurcsány Ferencnek és Dobrev Klárának – állításukkal ellentétben – tudniuk kellett a beguruló dollárokról.

Ezzel újabb baloldali hazugság lepleződött le, viszont azt még mindig nem tudjuk biztosan, hogy a dollárok valóban Soros Györgytől érkeztek-e, ahogy arról a hírek szólnak

– mondta Hollik István.

Hangsúlyozta, itt az ideje, hogy Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára színt valljanak, ne fussanak el a felelősség elől, és mondják el végre, hogy kitől kapta a dollárbaloldal a négymilliárd forintot.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról is, hogy Sápi Mónika, a baloldal vásárosnaményi közös jelöltje, a DK előválasztási jelöltje cégéig gurultak a tengerentúlról érkező források. Ez derült ki a Nemzeti Információs Központ által készített második részjelentésből. Ez a sok millió forintos ellenszolgáltatás önmagában erősen megkérdőjelezi azt a védekezést, hogy a dollárbaloldal nem a kampányára kapott volna pénzeket külföldről. A DK mindeközben mintha próbálna ellépni Sápi mellől.

Szoros volt 2021 őszén a baloldali előválasztás Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4. számú választókerületében. A meglehetősen alacsony részvétel mellett zajló voksoláson végül a DK által támogatott jelölt, Sápi Mónika 52,5 százalékos eredménnyel, mindössze 104 szavazattal előzte meg szocialista ellenfelét. 2022 tavaszán aztán a gyurcsányista politikus utcahosszal maradt le kormánypárti ellenfele mögött, több mint húszezer szavazattal, és közel 44 százalékkal teljesített gyengébben a 69 százalékkal győztes Tilki Attilához képest.

Sápi személye azért is vált újra érdekessé 2023 elején, mert a neve feltűnt a Nemzeti Információs Központ által a Nemzetbiztonsági Bizottság számára készített második részjelentésben. A tájékoztatás 8. oldala alapján a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom, a dollárbaloldal egyik fő pénzelosztója 8 371 379 forintot utalt a DSM Consulting Kft. számlájára, amely vállalkozás Sápi tulajdonában volt akkoriban.

Érdekesség, hogy a gazdasági társaságnak 2021-ben összesen 14 millió, 2020-ban pedig mindössze 3,1 millió forint volt a nettó árbevétele, így az MMM-es utalás ezekhez képest roppant komoly bevételt jelentett a politikus érdekeltségének. A céggel szemben – amelynek egyébként 2022 júniusa óta Sápi Mónika fia a tulajdonosa – négyszer rendeltek el végrehajtást, legutoljára 2022 novemberében a NAV illetékes megyei igazgatósága.

Gyurcsány Ferenc és Sápi Mónika
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Sápi Mónika. Fotó: Facebook

A Gyurcsány-párt egyébként próbálja magát a lehetőségekhez képest távol tartani az ügytől. Kálmán Olga a témában azt mondta, hogy amikor Sápi Mónika az ezekről a pénzekről szóló szerződéseket kötötte, akkor még nem volt a DK tagja. Ez azon a 2023. január 30-i árnyékkormányinfón volt napirenden, amikor Molnár Csaba belezavarodott abba a kérdéskörbe, hogy ismeri-e a külföldről milliárdos összeghez jutó Oraculum 2020 Kft. tulajdonosát, ifjabb Páva Zoltánt.

Borítókép: Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója (Fotó: MTI/Varga György)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.