Jó és rossz hír is akad, ha vetünk egy pillantást az egész heti időjárásra

Alapvetően napos, de hideg idő várható a héten, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hét elején 0 fok körül alakul, majd a hét közepétől lassan emelkedik a nappali felmelegedés mértéke, vasárnap kora délután már 3, 8 fok lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –10 és –5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 06. 8:41
null
Hortobágy, 2013. október 21. Szürke darvak (Grus grus) repülnek naplemente után éjszakázó helyükre a Hortobágyon, az Elepi tóegység közelében 2013. október 20-án. Európa legnagyobb darugyülekezõ helyén, a Hortobágyi Nemzeti Park területén az október elejei adatok szerint közel 85.500 daru tartózkodik. Az Észak-Európából (zömmel Finnországból) szeptember második felében érkezõ madarak a komolyabb fagyok beköszöntéig maradnak, majd Szicílián, illetve a Boszporuszon keresztül jutnak el észak-afrikai, tunéziai és szudáni telelõ területeikre. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jó hír, hogy elkezd a szervezetünk D-vitamint termelni, mert végre megcsodálhatjuk a nap pompás sugarait, a rossz viszont az, hogy nagyon hideg lesz, de nézzük részletesebben alább. 

Hétfőn a napsütést zömmel fátyolfelhők szűrik, de emellett kevés gomolyfelhő is lehet az égen. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél a keleti és nyugati megyékben még mindig élénk lesz. A csúcshőmérséklet –3 és +2 fok között valószínű.

Kedden többnyire gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Alföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –10 és –5 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután –2 vagy akár +3 fokra lehet számítani.

Szerdán többnyire gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél keletire fordul, és napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –9 és –3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután –1 és +4 fok valószínű.

Csütörtökön többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül. A keleti, délkeleti szél napközben időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –10 és –5 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 0 és 5 fok lehet.

Pénteken többnyire derült vagy gyengén felhős, illetve fátyolfelhős idő várható, csapadék nélkül. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –10 és –4 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 1–6 fokra lehet számítani.

Szombaton többnyire napos, fátyolfelhős idő várható, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –10 és –4 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 2–7 fok valószínű.

Vasárnap többnyire kissé felhős, napos idő várható, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –8 és –3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 3–8 fok lehet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.