időjárás 15°C Klotild 2023. június 3.
logo

Jó és rossz hír is akad, ha vetünk egy pillantást az egész heti időjárásra

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.06. 08:41 2023.02.06. 08:41
 Jó és rossz hír is akad, ha vetünk egy pillantást az egész heti időjárásra

Alapvetően napos, de hideg idő várható a héten, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hét elején 0 fok körül alakul, majd a hét közepétől lassan emelkedik a nappali felmelegedés mértéke, vasárnap kora délután már 3, 8 fok lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –10 és –5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

A jó hír, hogy elkezd a szervezetünk D-vitamint termelni, mert végre megcsodálhatjuk a nap pompás sugarait, a rossz viszont az, hogy nagyon hideg lesz, de nézzük részletesebben alább. 

Hétfőn a napsütést zömmel fátyolfelhők szűrik, de emellett kevés gomolyfelhő is lehet az égen. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél a keleti és nyugati megyékben még mindig élénk lesz. A csúcshőmérséklet –3 és +2 fok között valószínű.

Kedden többnyire gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Alföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –10 és –5 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután –2 vagy akár +3 fokra lehet számítani.

Szerdán többnyire gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél keletire fordul, és napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –9 és –3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután –1 és +4 fok valószínű.

Csütörtökön többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül. A keleti, délkeleti szél napközben időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –10 és –5 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 0 és 5 fok lehet.

Pénteken többnyire derült vagy gyengén felhős, illetve fátyolfelhős idő várható, csapadék nélkül. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –10 és –4 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 1–6 fokra lehet számítani.

Szombaton többnyire napos, fátyolfelhős idő várható, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –10 és –4 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 2–7 fok valószínű.

Vasárnap többnyire kissé felhős, napos idő várható, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –8 és –3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 3–8 fok lehet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.