„Soros harminc évvel ezelőtt megírta, hogy mi lesz”

A „filantróp” szerint a nyugati országok nem viselik (viselnék) el, hogy a fiaikat hullazsákban vigyék haza egy esetleges háború esetén.

2023. 02. 26. 11:46
null
US-IMF-WORLDBANK-ECONOMY-FINANCE Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György, miután különböző országokat döntött romba, különböző országok valutáját, költségvetését rombolta halomra, különböző tőzsdespekulációkkal és mindenféle gazemberségekkel milliárdokat keresett, szóval mindezen sok évtizedes tevékenysége után egy szép napon felkelt, és kinevezte magát filantrópnak. Vagyis emberbarátnak. 

Nos, ez a mi filantrópunk, emberbarátunk, még 1993-ban, vagyis éppen harminc esztendővel ezelőtt írt egy hosszú esszét. Az a címe, hogy Az új világrend a NATO jövője. Ebben arról értekezik, hogy összeomlott a kétpólusú világ, felbomlott a Szovjetunió, totális győzelmet aratott az Amerikai Egyesült Államok, na de Oroszország ettől még nagyon veszélyes, Oroszországra figyelni kell, Oroszország ellen védekezni kell, és ezért szükség van arra, hogy a NATO-t keleti irányba bővítsék. 

Ezen elmélkedése közben egyszer csak megfogalmaz egy gondolatot, amelynek az a lényege, hogy azért nagyon fontos keleti irányba bővíteni a NATO-t, mert a NATO cselekvőképességének valójában egyetlen igazi komoly akadálya van, nevezetesen az, hogy a nyugati társadalmak nem nagyon tűrnék azt el, hogy a fiaikat hullazsákban vigyék haza bármely fegyveres konfliktusból. De, folytatja a filantróp Soros György, 

ha a keletieket bevesszük a NATO-ba, és ellátjuk őket a nyugati fegyverarzenállal, technikai készségekkel és minden egyébbel, akkor majd az ő fiaik fognak hullazsákban hazatérni, és ez nagy mértékben növelni fogja növelni a NATO katonai potenciálját.

Így gondolkodik egy emberbarát. 

Harminc évvel ezelőtt Soros leírta ezeket a mondatokat. És most eltelt harminc év, és jelen pillanatban ott tartunk, hogy szerencsétlen ukrán fiatalemberek, középkorúak és idősebbek tízezreinek-százezreinek tetemét hordják haza hullazsákban, és a civil áldozatokról még megközelítőleg sincsenek pontos adataink. A filantróp Soros harminc évvel ezelőtt megírta, hogy mi lesz. Ennek a gondolatsornak az ismeretében kezdjenek el most újra gondolkodni a jelenleg zajló orosz–ukrán háborúról.

Borítókép: Soros György (Fotó: AFP/Brendan Smialowski)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.