DK: Sok polgármesteri szék kiadó + videó

Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter nem dohányzik, az azonban nem derült ki, hogy a mosdóba együtt jártak-e. A DK legutóbbi árnyékkormányinfóján az is kiderült, továbbra sem biztos, hogy támogatni fogják Karácsony Gergely újraindítását.

Munkatársunktól
2023. 03. 28. 20:04
null
Gyurcsány Ferenc Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány és Jakab már pisilni is együtt ment ki a pártelnöki értekezletekről, dohányozni is szinte kézen fogva mentek

 – ezt Márki-Zay Péter a Blikknek adott interjújában mondta. A DK most a Mediaworks kérdésére az árnyékkormányinfón reagált az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltjének kijelentéseire. Kálmán Olga árnyékszóvivő azt mondta, hogy sem Gyurcsány Ferenc, sem Jakab Péter nem dohányzik, tehát két nem dohányzó ember nem jár együtt dohányozni. Arra a kérdésre pedig, hogy ettől függetlenül a mosdóba együtt jártak-e a következőt válaszolta:

Ezt a kérdést nem tudom értelmezni.


Márki-Zay Péter nemcsak a Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter közötti szoros kapcsolatról, hanem a külföldről érkező kampánypénzekről is beszélt. 

A politikus azt mondta, erről utoljára akkor tudtak az ellenzéki pártok, amikor maguknak követelték az összeget, ami ebből maradt.

A DK nem kért pénzt és nem is kapott

– erre a felvetésre pedig így reagált Molnár Csaba. Az árnyék-kancelláriaminiszter furcsállotta Márki-Zay kijelentéseit, mert mint mondta, más ellenzéki pártokkal is beszéltek erről és ők sem tudnak semmit. Arra a kérdésre pedig, hogy az önkormányzati vagy az uniós választásokra terveznek-e külföldi pénzekből gazdálkodni, határozott nemmel válaszolt.
 

 

A DK-n kívül már több párt, például az LMP és a Jobbik is bejelentette, hogy egyáltalán nem biztos, hogy támogatni fogják Karácsony Gergely újraindítását. 

Az árnyék-kancelláriaminiszter ismét megerősítette Gyurcsány Ferenc szavait, miszerint a jelenlegi főpolgármester támogatása nem kézenfekvő.

Molnár Csaba állítása szerint a Demokratikus Koalíció még nem foglalkozott a 2024-es önkormányzati választás személyügyi kérdéseivel, azonban sokat sejtetően azt is hozzátette, hogy sok polgármesteri szék kiadó.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.