időjárás 14°C Helga 2023. október 3.
logo
Az NVSZ közreműködésével fogták el a Dunaújvárosban bujkáló budapesti nőt

Évekig kutatott a titkosszolgálat a rendőrverő nő után – elkapták

Szemán László János
2023.03.31. 12:08 2023.03.31. 12:54
Évekig kutatott a titkosszolgálat a rendőrverő nő után – elkapták

A titkosszolgálati módszereket és eszközöket is használó Nemzeti Védelmi Szolgálat évekig kutatott az ellen a 29 éves budapesti nő után, aki még 2015-ben egy rendőrnőre támadt Józsefvárosban. 3 év 11 hónapot kapott a támadás miatt, ám megszökött, nem vonult be a börtönbe. Az NVSZ tisztjei elől azonban nem tudott nyomtalanul eltűnni.

„Öt és fél év után még mindig köröznek?” – kérdezte meglepetten a rendőrnőre támadó, elítélt, majd megszökött 29 éves nő, amikor a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) a dunaújvárosi rendőrök közreműködésével elkapták őt dunaújvárosi búvóhelyén. Nem tudni, mi játszódott le a fejében, amikor a kezén kattant a bilincs március 22-én, de annyi biztos: azt hitte, hogy a körözése már elévült, de tévedett. 

– A Nemzeti Védelmi Szolgálat a védelmi feladatából adódóan a korábban elkövetett hivatalos személy elleni erőszakos bűncselekményeket folyamatosan figyelemmel kíséri. Ez azt jelenti, hogy azokban az esetekben, amikor a gyanúsított tartózkodási helye ismeretlen, védelmi tisztjeink a rendelkezésre álló eszközök segítségével megpróbálják beazonosítani az illető hollétét. Így történt annak a 29 éves budapesti nő tartózkodási helyének beazonosítása, majd elfogása is, aki 2020. óta rejtőzködött a hatóságok elől – mondta el lapunknak Pap Judit alezredes, az NVSZ szóvivője, aki ismertette a történteket.

Az NVSZ védelmi funkciója alapfeladat. (Forrás: NVSZ)

A nőt többek között azzal gyanúsítják, hogy 2015 januárjában társaival éppen abban a VIII. kerületi társasházi lépcsőházban vitatkoztak, majd verekedtek össze, ahol egy rendőrnő lakott. A kolléganő felszólította őket, hogy fejezzék be a hangoskodást, erre őt lökdösni kezdték, majd ököllel arcon ütötték. A VIII. kerületi rendőrök a helyszínen elfogták őket. A rendőrnő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a 29 éves nőt hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, továbbá garázdaság miatt 3 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélte, azonban ő a börtönbe nem vonult be, a hatóságok elől elrejtőzve ismeretlen helyre költözött. Így a Fővárosi Törvényszék BV. Csoportja 2020-ban elfogatóparancsot adott ki ellene.

Az NVSZ védelmi tisztjeinek sikerült beazonosítani az immár három éve bujkáló nő tartózkodási helyét, akit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársainak együttműködésével 2023. március 22-én Dunaújvárosban elfogtak, majd a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

Borítókép: Dunaújvárosban fogták el a rendőrverő nőt. (Forrás: NVSZ)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.