Kiakadt egy büfés, halállal fenyegette a NAV-osokat

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Magyar Nemzet
Forrás: birosag.hu2023. 03. 08. 17:24
null
20220617 Budapest, Főzdefeszt 2022 -Hazai Kézműves Sörfesztivál a Városligeti Napozóréten. Fotó:Bánkúti Sándor Fotó: Bánkúti Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két adóellenőr még tavalyelőtt, szeptember 2-án két alkoholmentes sört vásárolt az esztergomi büfénél, amelyeket ki is fizettek. A büfét üzemeltető férfi azonban nem adott nekik adóügyi bizonylatot, illetve a nyugtaadási szándékát sem jelezte, ezért az adóellenőrök felmutatták az igazolványaikat és közölték, hogy adóellenőrzést kívánnak lefolytatni. A vádlott ekkor üvöltözni kezdett, az adóellenőröket a helyszín elhagyására szólította fel, 

illetve megöléssel fenyegette őket.

A férfi az egyik ellenőrt a vállánál több alkalommal meglökte, ezért az ellenőrök elmenekültek a helyszínről. A vádlott gépjárműbe ült, nagy sebességgel követte az adóellenőröket, akik ezután kértek rendőri segítséget.

Az Esztergomi Járásbíróság a március 8-án tartott előkészítő ülésen, a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben, 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év 3 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a büfést. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést – írja a Tatabányai Törvényszék.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bánkúti Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.