Működik a finn módszer

Fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak a rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, ahol az úgynevezett finn módszert alkalmazzák.

Munkatársunktól
Forrás: Police.hu2023. 03. 10. 10:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akció céljáról azt írták: „a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása, az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése és a közúti balesetek megelőzése érdekében a vezetési képességre hátrányosan ható szerek fogyasztását ellenőrzik”.

A rendőrök 2023. március 13-án a vármegye teljes közigazgatási területén finn módszerrel szűrik ki a forgalomból az ittas, illetve bódult járművezetőket. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívta a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat. 

„Az ittas, bódult vezetés nemcsak büntető szankciót von maga után, hanem az ilyen sofőr a saját és mások életét is veszélyezteti. Kérjük, tartózkodjanak az alkohol és bódító hatású szerek fogyasztásától a járművezetés megkezdése előtt, és tartsák be a KRESZ-szabályokat” – írta a Police.hu.

 

A finn módszer

A módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, egyidejűleg több rendőr bevonásával, nagyon rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése, mivel a közúti kontroll csak a járművezetők ittasságára korlátozódik.

Borítókép: Rendőrök a finn módszerrel ellenőriznek gépjárművezetőket Tatabányán 2020. február 27-én (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.