Húsvét közeledtével változik a BKK-járatok menetrendje

Szombati, munkaszüneti napi, illetve iskolai szüneti napi menetrend szerint közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai a húsvéti ünnepek alatt az M3-as metró kivételével, amely a hosszú hétvége mind a négy napján a teljes vonalon a hétköznapi menetrend szerint jár.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 04. 05. 18:34
Budapest, 2020. november 29. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 6-os vonalán közlekedõ modern Combino villamos a Margit hídon. MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Juhász Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: április 6-án, csütörtökön az iskolaszünetben érvényes, pénteki munkanapi menetrend, április 7-én, pénteken az ünnepnapokon, illetve a munkaszüneti napokon érvényes menetrend, április 8-án, szombaton pedig a szombati napokon érvényes menetrend lesz érvényben.

Április 9-én és 10-én, vasárnap és hétfőn az ünnepnapokon, illetve a munkaszüneti napokon érvényes menetrend, április 11-én, kedden az iskolaszünetben érvényes, munkanapi menetrend szerint közlekednek a járatok − sorolták.

A húsvéti hosszú hétvégén, április 7. és április 10. között az M3-as metró egész nap a hétköznapi rend szerint, a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár. A Lehel téren és a Nagyvárad téren nem állnak meg a szerelvények, ezekre a helyekre az M14-es (Nyugati pályaudvar – Lehel tér), illetve az M30-as (Népliget – Nagyvárad tér) pótlóbusszal, vagy egyéb járatokkal lehet eljutni − olvasható a közleményben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az utazás megtervezéséhez a hosszú hétvégén is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár a jegy, bérlet is megvásárolható az applikáció segítségével.

Borítókép: A BKK 6-os vonalán közlekedő Combino villamos a Margit hídon (Fotó: MTVA/Juhász Gábor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.