A Mazsihiszen belülről bírálják Heisler Andrást a széderesten való részvétele miatt

Nógrádi Péter szerint egy vezető minden nyilvános megjelenésével az általa vezetett szervezetet is képviseli.

Magyar Nemzet
Forrás: Neokohn.hu2023. 04. 12. 13:49
Gyöngyösi Márton részvétele a széderesten több zsidó szervezetet is felháborított.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy nyilvános eseményen a részvételének éppúgy lehet pozitív hozadéka egy szervezet számára, mint káros következménye – reagált a Neokohn portálnak Nógrádi Péter, a májusban esedékes Mazsihisz-tisztújítás egyik elnökjelöltje arra, hogy Heisler András, a Mazsihisz vezetője is részt vett David Pressman amerikai nagykövet széderestjén, ahol Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok elnöke is jelen volt.

Nógrádi Péter elmondta, hogy egy szervezet elnökeként egy ilyen természetű meghívás esetén értelemszerűen mérlegel az ember, hiszen egy vezető voltaképp minden nyilvános megjelenésével és olykor a nem nyilvános cselekedeteivel úgyszintén az általa vezetett szervezetet is képviseli. Arra a kérdésre, hogy részt vett volna-e ezen a vacsorán, ha tudja, hogy Gyöngyösi Márton is a meghívottak között van, Nógrádi Péter leszögezte: holokauszt-túlélők gyermekeként bizonyos helyzetekben és kérdésekben nem létezhet számára más, csakis a nulla tolerancia.

– A kérdés nem az, hogy az ember ottmarad-e egy vacsorán, amelynek alkalmával számára váratlan helyzet áll elő azáltal, hogy egy olyan személlyel kell közös asztalhoz ülnie, akivel amúgy egy percet sem kívánna együtt tölteni. A kérdés az: miért nem tájékozódik valaki kellőképp mélyrehatóan egy meghívás elfogadása előtt? – jegyezte meg.

Nógrádi Péter szerint amikor egy szervezet vezetője cselekszik, a külvilág szemében az általa vezetett közösség cselekszik, ezért is óriási a felelőssége, mégpedig vezetői szolgálata minden pillanatában.

– Egy szervezet elnökének tehát, ha az amerikai nagykövetéhez hasonló meghívásról, felkérésről van szó, rendkívül alaposan tájékozódnia szükséges a releváns esemény hátteréről. S ha erre nincs személyesen lehetősége, akkor olyan segítőkkel kell körülvennie magát, akik a szükséges előzetes vizsgálatokat követően értő tanácsaikkal megóvhatják őt a kínos helyzetektől – húzta alá.

Borítókép: Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök és Heisler András, a Mazsihisz elnöke David Pressman széderestjén (Forrás: Facebook/US Embassy)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.