Ferenc pápa táviratot küldött az olasz és a horvát köztársasági elnöknek

A szentatya a szokásokhoz hűen így üzen azon országok elnökeinek, amelyek légterén áthaladt a repülőgépe.

Magyar Nemzet
2023. 04. 28. 14:39
null
Pope Francis walks surrounded by wellwishers after he arrived on April 28, 2023 at the Liszt Ferenc airport in Budapest for his second visit to Hungary in less than two years. - The Pope will meet refugees, believers, students, church and state leaders during his tree-day trip and celebrates a holy mass in front of the parliament building, at the Kossuth Square of Budapest on Sunday morning. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 28-án, úton Magyarország felé Ferenc pápa a szokásokhoz hűen táviratot küldött azon országok elnökeinek, amelyek légterén áthaladt a repülőgépe – hívta fel a figyelmet a Magyar Kurír.

A szentatya Sergio Mattarella olasz államfőnek küldött táviratában úgy fogalmazott:

Abban a pillanatban, amikor éppen elhagyom Olaszország földjét, hogy apostoli útra induljak Magyarországra – mert az a vágy vezérel, hogy testvéreimmel találkozzam a hitben és tanúságot tegyek a népek közötti hidak építésének fontosságáról –, szívélyes üdvözletemet küldöm önnek, elnök úr, és minden olasznak, akiket a nemzet javáért mondott buzgó imákkal kísérek.

Ferenc pápa Zoran Milanovic horvát köztársasági elnöknek küldött táviratában kifejtette: 

Ahogy áthaladok a horvát légtéren, útban Magyarország felé, jókívánságaimat küldöm excellenciádnak és honfitársainak, imádságaimról biztosítva, hogy a Mindenható Isten adja meg a nemzetnek a testvériség, az öröm és a béke ajándékait.

 

Borítókép: Ferenc pápa április 28-án megérkezett a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre (Fotó: AFP/Vincenzo Pinto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.