Folytatódik a globális véleményterror – már a legnagyobb felvidéki magyar hírportál tartalmainak elérhetőséget korlátozza a Facebook

A közösségi oldal önkényesen korlátozza a konzervatív sajtó működését.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Nemzeti Médiaszövetség2023. 04. 05. 12:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) megdöbbenve tapasztalja, hogy a legnagyobb közösségi oldal már nemcsak a magyarországi, hanem a külhoni magyar konzervatív sajtó működését is önkényesen korlátozza – közölte az MNMSZ.

A Facebook ezúttal a Ma7.sk tartalmait tette szinte elérhetetlenné a követői számára. A portál tájékoztatása szerint október óta tart a folyamat, amelynek során drasztikusan csökkentették cikkeik eléréseit a közösségi oldalon. 

Rávilágítanak arra is, hogy köztudott: a globális közösségi médiaszolgáltatók kulcsszerepbe kerültek a kommunikáció területén. A Magyar Nemzeti Médiaszövetség mindig is kiállt a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadsága mellett. Többször felhívták már a techcégeket, hogy hagyjanak fel az önkényes cenzúrával, és dolgozzanak ki világos elveket a tartalmak szabályozására. 

Most sem hallgathatunk: követeljük, hogy a Facebook tegye világossá, milyen elvek alapján igyekszik korlátozni a Ma7.sk elérhetőségét, amennyiben pedig nem tud észszerű magyarázattal szolgálni, haladéktalanul hagyjon fel a legnagyobb felvidéki magyar hírportál cenzúrázásával

– adta hírül a szolgáltató. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.