Hidvéghi Balázs: Hazánk segíti az igazi menekülteket

Magyarország még soha nem hajtott végre ekkora volumenű humanitárius programot – hívta fel a figyelmet az EP-képviselő.

Magyar Nemzet
2023. 04. 29. 14:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország minden valódi menekültön segít – írta Facebook-bejegyzésében Hidvéghi Balázs, az Európai Parlament független képviselője. Úgy vélekedett, hazánk egy keresztény hagyományokra támaszkodó ország, ezért minden rászorulón segít. Kiemelte: ezt bizonyíthatja mintegy másfél millió ukrán menekült, akit Magyarország ellátott. Mint azt a Premier Christian Radio brit keresztény rádiónak elmondta Ferenc pápa látogatása kapcsán: a tragikus háború Ukrajnában lehetőséget adott nekünk, amellyel bebizonyítjuk, hogy a korábbi összes Magyarország ellen felhozott vád – miszerint nem segítünk a menekülteknek, elutasítjuk az embereket és nem vagyunk humánusak – téves volt, szemenszedett hazugság. 

Az EP-képviselő hangsúlyozta: Magyarország a háború kitörése óta a legnagyobb humanitárius programját hajtja végre. 

Hozzátette: Budapest és a Vatikán egy oldalon áll, amikor Ukrajnáról van szó, mert mindkét állam tűzszünetet akar.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz–KDNP EP-képviselője az Európai Parlamentben Strasbourgban 2019. július 15-én (Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.