Közvetlen vasúti járattal utazhatunk a horvát tengerpartra

Az Adria InterCity éjszakai járata, amely háló- és étkezőkocsival közlekedik, idén nyáron is összeköti Budapestet Splittel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 08. 11:35
null
Rovinj, 2021. augusztus 21. Nyaralók fürdõznek Horvátországban, az Adria egyik sziklás strandján Rovinj térségében. A múlt év hasonló idõszakához képest idén 90 százalékkal több magyar turista látogatott augusztusig Horvátországba. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Branstetter Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták: a 2022-ben a The Guardian által Európa tíz legjobb vasúti élményutazása közé választott járat június 9-től szeptember 30-ig hetente háromszor közlekedik.

Újdonság lesz a tavalyi évhez képest, hogy a vonat június 17-ig az előszezonban, majd augusztus 28-tól az utószezonban is hetente háromszor közlekedik. Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, Splitből minden hétfőn, szerdán és szombaton indul az Adria InterCity.

Emlékeztettek, a járatot 2021-ben a járványhelyzet ellenére is 5500 utas vette igénybe, ám 2022-ben, 11 900 utazóval, megduplázódott az utazásszám. Csaknem 4300 utas a magasabb kategóriájú, komfortosabb hálókocsikba váltott jegyet – tették hozzá.

Az InterCity Split központjába érkezik. A 789 kilométeres táv nagy részét át lehet aludni, az utasok nyugalmát idén a határellenőrzés sem zavarja meg. A járat minden kocsija légkondicionált, a fülkékben konnektorok is találhatók.

Az Intercity Budapestről 18.45-kor indul és a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt. Splitbe 9.44-kor érkezik. Visszafelé, Splitből 17.55-kor indul, Budapestre másnap 9.35-re érkezik.

Az IC-re Budapesten (Keleti pályaudvar és Budapest-Kelenföld) kívül Székesfehérváron, Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön, Nagykanizsán és Gyékényesen lehet felszállni, illetve hazafelé leszállni.

További részletek ITT olvashatók el.

Borítókép: Nyaralók fürdőznek Horvátországban, az Adria egyik sziklás strandján Rovinj térségében. (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.