Megjelent a rendelet: hivatalosan is meghosszabbították az élelmiszerár-stopokat

Tizenkét terméket vásárolhatunk meg a következő hónapokban is alacsonyabb áron.

2023. 04. 25. 10:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megjelent a Magyar Közlönyben az árstop meghosszabbítását tartalmazó módosítás, amivel a rendeletet 2023. június 30-ig meghosszabbították. Az alapvető élelmiszerekre vonatkozó árkorlátozás egyéb részletei nem változnak.

A tavaly bevezetett árstop a következő termékekre terjed ki: kristálycukor, búzafinomliszt (BL 55), finomított napraforgó-étolaj, házi sertéscomb, csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tej (ezek ára nem lehet magasabb a 2021. október 15-i árnál),  tyúktojás, étkezési burgonya, az újburgonya kivételével (ezek a 2022. szeptember 30-i árnál nem lehetnek drágábbak).

Az árstopok meghosszabbítását a múlt heti Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hangsúlyozta: nyáron valószínűleg nagymértékben csökken az infláció, de marad az a gyakorlat az árstopok tekintetében, hogy két héttel a lejárat előtt elemzik a helyzetet, és döntenek a hosszabbításról.

 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig kifejtette, hogy milyen intézkedésekkel segítenék az olcsóbb bevásárlást az árstopokon túl. Eszerint a kormány akciók meghirdetésére készteti az üzleteket, húsz kategóriában. 

 

Az akció nem vonatkozhat árstopos termékekre és a jelentős árbevételekkel számoló élelmiszerláncoknak kell meghirdetniük őket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.