Vádat emeltek az autókon ugráló fiatal pécsi férfi ellen

A Pécsi Járási Ügyészség rongálás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy fiatal pécsi férfi ellen, aki 2022 nyarán több személygépkocsira felmászott, azokon ugrált.

MAGYAR NEMZET
Forrás: BAMA.HU2023. 04. 27. 18:25
Forrás: Pécsi Járási Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a férfi 2022 nyarán rendszeresen fogyasztott kábítószert, amely miatt pszichotikus tünetekkel jellemezhető állapotba került. Ezen alkalmakkor többször gépkocsikra mászott, azok tetején ugrált.

Fotó: Dr. Kutas Tamás / Forrás: Pécsi Járási Ügyészség
Fotó: Dr. Kutas Tamás / Forrás: Pécsi Járási Ügyészség

A férfi először 2022 júniusában az éjszakai órákban az Orfűről Pécsre tartó út mentén állított meg személygépkocsikat fényjelzéssel, majd a gépkocsivezetőkkel szemben erőszakosan lépett fel. Az egyik gépkocsiba belerúgott, majd ezt követően felült az autó motorházának a tetejére. Amikor a gépkocsiban utazók ezt számon kérték, felállt, majd felmászott a jármű tetejére és azon ugrált.

Mikor a sértettek a rendőrséget hívták, a férfi a helyszínről elment. Néhány nappal később a vádlott a pécsi vasútállomás parkolójában leállított személygépkocsi tetejére mászott fel, majd azon hosszabb időn keresztül ült. Ennek következtében a személygépkocsin több horpadás is keletkezett.

Fotó: Dr. Kutas Tamás / Forrás: Pécsi Járási Ügyészség

 

Augusztusban a férfi az éjszakai órákban ismét kábítószer hatása alatt felmászott a lakása mellett két személygépkocsi tetejére, azokon ugrált, a gépkocsikban jelentős kár keletkezett.

A férfi az autókban 300 000 forinttól 1 700 000 forintig terjedő kárt okozott.

A vádlott cselekménye a többrendbeli rongálás bűntettének, illetve garázdaság vétségének a megállapítására alkalmas − olvasható a Baranya vármegyei hírportál, a Bama cikkében.

Borítókép forrása: Pécsi Járási Ügyészség

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.