Szombaton rendezik a Budapest 150 félmaratont, lezárásokra készülhetnek az autósok

A félmaraton nevezési díját olyan szervezeteknek ajánlhatják fel a résztvevők, amelyek a mozgás örömét igyekeznek átadni a fogyatékkal élő, illetve mentális betegséggel küzdő embereknek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 26. 10:47
null
Budapest, 2019. szeptember 28. Résztvevõk a 34. Spar Budapest Maraton 10 kilométeres futásán a Szabadság hídon 2019. szeptember 28-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából sorra kerülő esemény elsősorban a mentális egészség fontosságára hívja fel a figyelmet.

A 21 kilométeres táv nevezési díjaiból befolyó összeget a résztvevők olyan szervezeteknek ajánlhatják fel, amelyek a mozgás örömét szeretnék átadni fogyatékkal élő vagy mentális betegséggel küzdő embereknek. A Budapesti Sportszolgáltató Központ által szervezett rendezvény programjában ötkilométeres erőpróba és 400 méteres gyermekfutás is szerepel – utóbbi kettőre díjmentes a nevezés. A befutók a Margitszigeti Atlétikai Centrumban lesznek.

A verseny útvonala szombat reggel nyolc órától kezdődően a Margit híd budai hídfő–Budai alsó rakpart–K híd–Hajógyári-sziget–K híd–Északi összekötő híd–Népsziget–Marina part–Duna Aréna–Árpád híd–Margitsziget: MAC.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.