Andrej Babis: Ne egyenek bogarakat vacsorára Európában!

A volt cseh miniszterelnök szerint Európát ismét naggyá kell tenni és megmenteni a jövő generációinak.

2023. 05. 04. 13:52
Andrej Babis
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Meg kell mentenünk az Európai Uniót a gyermekeinknek és a jövő generációinak – mondta Andrej Babis, a Cseh Köztársaság korábbi miniszterelnöke. Kritizálta a világ nagyvállalatait, és azt mondta, hogy semmit nem ér el a zöldmegállapodás a globális szennyezés kibocsájtásának csökkentésében, valamint egy sötét kor fog elkövetkezni Európában. 

Úgy vélekedett, a zöldmegállapodás csupán a kezdete lehet egy még rosszindulatúbb támadásnak az egyén szabadsága ellen. Figyelmeztetett, a brüsszeli intézmények megpróbálják befolyásolni egyes tagállamok politikáját, demokratikus választásait és döntéshozatali eljárásait a gyermekeken keresztül. 

Hozzátette, anyagi forrásokat fordítanak a genderideológiára, a progresszív mozgalmakra, tömegmédiumokra és nem kormányzati szervezetekre, de nem arra, amit a tagállamok valójában akarnak. – A nemzeti szuverenitást, a józan észt, a szólásszabadságot, a tradícióinkat, az életmódunkat, az ideológiamentes oktatást, valamint a konzervatív értékeket mind támadja Brüsszel, ezért vissza kell vennünk az irányítást az életünk felett – hangoztatta.

Kitért arra is, hogy a közös európai piacon még sok tennivaló van, és az uniónak meg kellene hívnia a Nyugat-Balkánt és Szerbiát, hogy csatlakozzon a schengeni övezethez. Hangsúlyozta, Európának meg kell védenie a saját érdekeit, és törekednie kell arra, hogy önellátó legyen az olyan stratégiai  kulcságazatokban, mint a mezőgazdaság, a kutatás-fejlesztés, az atomenergia, a gyógyszeripar, illetve a mikrocsipgyártás. 

Kiemelte, ahelyett, hogy a polgárokat arra kényszerítenék, hogy biciklivel járjanak a munkahelyükre és bogarakat egyenek vacsorára, 

Európának arra kellene törekednie, hogy egy tiszteletre méltó és magabiztos gazdaság, valamint technológiai és kulturális erőforrás legyen. Az a gond az Európai Unióval, hogy hiányoznak a vezetők, az intézményekkel és a politikusokkal pedig az a probléma, hogy nem a polgáraik életét teszik jobbá, hanem a saját hasznukat lesik. – Az unió energiapolitikája teljesen korrupt – állapította meg. Úgy vélte, ezen változtatni kell, ezért a jövőre esedékes uniós parlamenti választás jelzésértékű lehet, és megfordíthatja a folyamatokat, hogy a progresszív őrülhet véget érhessen. Ezzel megjavíthatjuk a károkat és meghonosíthatjuk a kifejezést: „tegyük Európát ismét naggyá!” – zárta beszédét Andrej Babis.

Borítókép: Andrej Babis, egykori cseh miniszterelnök a CPAC Hungary 2023 fórumon (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.