Az autósoknak még várniuk kell, most a gyalogosoknak tett ígéretet a Lánchíd átadásáról Karácsony Gergely

Karácsony Gergely legújabb bejelentése inkább nevezhető politikai marketingfogásnak, mint valós hírértékkel bíró bejelentésnek, ugyanis a kivitelező már decemberben elmondta: a gyalogosok nyár végén kaphatják vissza a Lánchidat.

Magyar Nemzet
2023. 05. 27. 14:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy ősz helyett már a nyáron – így a tervezett határidő előtt másfél hónappal – befejeződik a Lánchíd felújítása.

Ez egy sok-sok év halogatás után elkezdett beruházás 

– mondta. A főpolgármester hozzátette: „nemcsak a hídhoz, hanem a hídra is hamarabb térhetnek vissza a budapestiek”. A politikus a bejegyzés alatt megosztott videóban elmondta azt is, hogy már ezen a hétvégén el lehet sétálni a Lánchíd pesti oldala előtti sétányon. A főpolgármester a legfontosabbnak azt nevezte, hogy – ha a hatóságok elvégzik a dolgukat, és kiadják a szükséges engedélyeket –, akkor már augusztus 20-án mindenki használhatja a Lánchidat.

 

Egyszer már átadta a Lánchidat a főpolgármester

A főpolgármester kijelentése azonban teljes egészében nem igaz, hiszen az autósok továbbra sem haladhatnak majd át Budapest legemblematikusabb hídján. Mint ismert, a Lánchidat már tavaly decemberben visszakapta a főváros, de az elmúlt hónapokban csak a közösségi közlekedés autóbuszai, a taxik, motorok, kerékpárok, rollerek, valamint a megkülönböztető jelzést használó járművek közlekedhettek az úton. 

Karácsony Gergely posztjában emlékeztetett, hogy a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről a fővárosiak dönthetnek a most futó budapesti lakógyűlésen.

Karácsony Gergely mostani bejelentése egyébként inkább nevezhető politikai marketingfogásnak, mint valós hírértékkel bíró bejelentésnek, ugyanis a kivitelező már decemberben elmondta: a gyalogosok nyár végén kaphatják vissza a Lánchidat. A jövő évi választásokig Karácsony Gergely várhatóan annyiszor át fogja még adni a Lánchidat, ahányszor csak tudja. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchíd felújított útpályájának decemberi megnyitóján (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.