Fasisztázni kezdett Kunhalmi Ágnes

A köznevelési jogviszonyról szóló törvénytervezet miatt akadt ki az MSZP társelnöke. Kunhalmi Ágnes szerint a kormány politikai szempontok szerint kezeli a pedagógustársadalmat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 03. 13:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP álláspontja szerint a kormány nem szakmai, hanem politikai szempontok szerint kezeli a pedagógustársadalmat − fogalmazott Kunhalmi Ágnes a ma kiadott közleményében. Az MSZP társelnöke szerint a pedagógus-státustörvény nem más, mint egy bosszútörvény, amely nem szolgálja sem a pedagógusokat, sem a diákokat, kizárólag a Fidesz hatalmi érdekeinek kedvez.

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány el akarja venni a közalkalmazotti státust a pedagógusoktól, hiszen a béremelést és az oktatás színvonalának emelését a közalkalmazotti státus keretein belül is meg lehetne valósítani. A közalkalmazotti státus egyfajta védőhálót jelentett a pedagógusok számára, de sajnos a kormány ezt kihúzza a pedagógusok alól

− fogalmazott a politikus, aki a Parlamentben is hasonló témában mondta el mai napirend előtti felszólalását. 

Kunhalmi úgy véli, a kormány az unióra mutogat a béremeléssel kapcsolatban, pedig eleve problémás szerinte, hogy a szuverenitására oly kényes kormány Brüsszeltől várja egy nemzeti hatáskörbe tartozó terület finanszírozását. Hozzátette: olyan rossz helyzetben vannak a pedagógusok és annyira alulfinanszírozott a szakma, hogy már az unió is adna pénzt a bérek felzárkóztatására. De a brüsszeli pénzek nem az ellenzéki képviselők miatt nem jönnek, hanem például a bevezetni kívánt státustörvény miatt.

A hivatásrendiség, amibe a pedagógusokat megpróbálják belekényszeríteni, a Benito Mussolini-féle fasiszta államberendezkedést idézi, ahol a társadalmat hivatásrendekre osztják, és kizárólag az állam politikai és hatalmi céljainak megfelelően szabad viselkedni

− fogalmazott Kunhalmi Ágnes a köznevelési jogviszonyról szóló törvénytervezetet kritizálva.

Borítókép: Kunhalmi Ágnes (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.