Budapesti nyugdíjasokat hiteget a csaló vállalkozó, már legalább tizenegy embert átvert

A rendőrség nyomoz.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 05. 24. 18:11
Color-painted,Panel,House,Surface,In,A,Strong,Perspective.,Colored,Block
1404259937 Fotó: Gaborr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest III. kerületében garázdálkodik egy csaló, akiről kiderült, hogy jó néhány idős személyt kopasztott meg – hívta fel e figyelmet a Metropol

A lapnak egy óbudai 72 éves nő, Ágnes mondta el a történetét. Egy harmincas éveiben járó férfi kopogott a bejárati ajtaján azzal, hogy a házban felújítási munkálatokat végeznek. Ágnes kapott az alkalmon, ugyanis a teraszán két nagyobb üvegtábla meg van repedve, és gondolta, felújíttatja a korlátot is. A férfi hatszázezer forintért elvállalta, hogy megcsinálják a munkálatokat a teraszon és háromszázezer forintot kért foglalónak. 

Másnap aztán, egy kis kutakodás után Ágnes és a férje úgy döntöttek, hogy mégsem szeretnék a felújítást, és kérték a férfit, hogy a foglaló összegét – tíz százaléktól eltekintve – utalja vissza, ő azonban ennek nem tett eleget. Ezt követően Ágnesék kérték, hogy ha már így alakult, kezdjen neki a munkának, azonban a vállalkozó ennek sem tett eleget, közölte, hogy törölte a megrendelést és többé nem került elő.  

Egy másik esetben, szintén a III. kerületben összesen 450 ezer forintot csalt ki egy férfitól ajtó- és ablakcserékre hivatkozva ugyanez a személy. A különbség annyi, hogy itt nem banki átutalás történt, hanem készpénzt adtak át, viszont később a férfi arra hivatkozott, hogy nem szerepel a pénztárbizonylatában az összeg, így nem fogja megcsinálni a munkálatokat. Ők sem hagyták annyiban az ügyet, feljelentést tettek a rendőrségen. Most azt kérik a károsultak, hogy 

akivel történt hasonló eset az utóbbi két évben, tegyen feljelentést a legközelebbi rendőrkapitányságon.

A Metropol egyébként próbált további információt szerezni, ezért megkereste a BRFK-t az ügyben, amely az alábbiról tájékoztatta.

„A BRFK III. kerületi Rendőrkapitányságán többen tettek feljelentést, amely alapján a rendőrkapitányság csalás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást. Az eljárásban ez idáig 11 sértett jelentkezett a rendőrségen és a nyomozók egy 37 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként, aki szabadlábon védekezik.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.