Thaiföldieket is átvert, börtönre ítélték az állítólagos rezsicsökkentő rendszer kiépítésével és olcsó repülőjegyekkel csaló férfit

Négy év hat hónap börtönbüntetést kapott egy férfi, aki több száz embert károsított meg hamis rezsicsökkentő ajánlataival és olcsó repülőjegyek ígéretével – közölte az ügyben másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék pénteken

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 19. 17:27
Budapest,,Hungary,-,1,November,2021:,Police,Car,Patrol,,Hungaria
2089548790 Fotó: Postmodern Studio Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ítélet szerint a vádlott 2016 és 2017 között Magyarország területén jogtalan haszonszerzési célból internetes hirdetés útján úgynevezett fűtés- és áramdíjnullázó termékcsomag, rezsicsökkentő, energiaoptimalizáló, továbbá környezetbarát házi energiatermelő rendszer bérletét ajánlotta fel a megtévesztett sértetteknek.

Ezen felül a férfi 2013 novemberében tulajdonosként belépett egy, a Thaiföldi Királyságban bejegyzett, búvároktatással foglalkozó vállalkozásba, majd később a cég egyik tagjának hamisan azt állította, hogy üzletet kötött egy nemzetközi légitársasággal, ezért az ő cégén keresztül olcsóbban lehet repülőjegyekhez jutni.

A hirdetésre jelentkezőknek a repülőjegy árát a vádlott szlovák cégének számlájára kellett átutalniuk. A férfi vállalkozása azonban nem állt szerződéses kapcsolatban a légitársasággal, a vádlott célja a sértettek megtévesztése és az általuk átutalt összegek megszerzése volt – olvasható a bírósági közlésben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.