Csíksomlyó a világ magyarsága számára a hit és a megmaradás üzenete

Latorcai János, a KDNP politikusa szerint Csíksomlyó erőt és reményt ad évszázadok óta az ott fohászkodóknak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 30. 15:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csíksomlyó minden évben üzen, erőt és reményt ad évszázadok óta az ott fohászkodóknak. Csíksomlyó ezért vált a világ magyarsága számára a hit és a megmaradás üzenetének egyik legfontosabb spirituális központjává – fogalmazott Latorcai János, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában. A pünkösdi csíksomlyói búcsúról szólva a kormánypárti politikus hangsúlyozta: a nemzet alapja a család, a szeretet és az élet közössége, jövője pedig a felelősséggel vállalt és nevelt gyermek. 

– A felelős neveléshez hozzátartozik az értékek átadása és annak megtanítása, hogy egy történelmileg kialakult tartós közösség tagjai vagyunk, amelyet közös nyelv, terület és ezeréves értékek és a kereszténység éltetnek 

– tette hozzá.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár megköszönte a sok százezer zarándoknak, akik a határon túli magyar régiókból, az anyaországból és a diaszpórából érkeztek, hogy részt vesznek a csíksomlyói búcsún. – Fontos, hogy Csíksomlyó kapcsán ne arról beszéljünk, hogyan forgatták ki Novák Katalin államfő szavait, hanem megköszönjük a román hatóságoknak, rendőröknek, tűzoltóknak, akik munkájukkal emelték az ünnep fényét – hangsúlyozta.

Borítókép: Latorcai János, a KDNP képviselője, az Országgyűlés alelnöke (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.