időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

„Cseh Katalin korrupciós ügye még a Holdról is látszik”

Magyar Nemzet
2023.05.11. 07:26 2023.05.11. 08:04
„Cseh Katalin korrupciós ügye még a Holdról is látszik”

„Cseh Katalin korrupciós ügye ugyan még a Holdról is látszik, de lassan talán a brüsszeli elvtársai is észreveszik!”

−fogalmazott legújabb Facebook-bejegyzésében Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője a Cseh Katalin momentumos EP-képviselőhöz kapcsolódó ügyről.

Mint azt lapunk megírta: 

Milliárdos értéket meghaladó vagyont foglalt le a közelmúltban a nyomozó hatóság a Cseh Katalin momentumos EP-képviselő botrányában meggyanúsított személy érdekeltségeinél. A férfit még tavaly ősszel gyanúsította meg a NAV költségvetési csalással azt követően, hogy nyilvánosságra került: a momentumos politikus családi vállalkozása és az azzal összejátszó cégek gyanús körülmények között jutottak több milliárd forintnyi uniós pénzhez.

Cseh Katalinék cégügyeivel 2021 nyarán az Anonymus nevű álarcos alak leleplező anyagai után kezdett foglalkozni a sajtó, az adóhatóság pedig költségvetési csalás gyanújával indított nyomozást. 

Mint arról lapunk is beszámolt, Magyarországra látogat május 15–17. között az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának a delegációja, hogy az uniós támogatások felhasználását ellenőrizzék, és a küldöttség tagja Cseh Katalin is.

 

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.