időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo

Fordulat: már senkit nem gyanúsítanak drogkereskedelemmel Berki Krisztián ügyében

Pámer Dávid
2023.05.02. 12:57 2023.05.02. 14:47
Fordulat: már senkit nem gyanúsítanak drogkereskedelemmel Berki Krisztián ügyében

Már nem gyanúsítják kábítószer-kereskedelemmel azt a vecsési férfit, aki ellen Berki Krisztián halála után indított eljárást a rendőrség – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügyészség közlése szerint a férfi esetében a megalapozott gyanú kábítószerbirtoklásra módosult. A Berki-ügyben egy másik gyanúsított ellen már korábban befejezték a nyomozást, őt szintén „csak” drogbirtoklással gyanúsítják.

Lezárta a nyomozást a rendőrség annak a férfinak az ügyében, aki ellen halála után kábítószer-kereskedelem gyanújával indítottak eljárást – értesült lapunk.

Berki Krisztián médiasztárt tavaly májusban találták holtan IX. kerületi otthonában. Az idegenkezűséget kizárták, de hivatalosan azt nem közölték, mi vezetett a celeb halálához.

A celeb halála után a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kábítószer-bűnözés elleni osztálya 2022. május 10-én fogott el egy 42 éves férfit Vecsésen, lakásán ötven gramm kokaint és marihuánát, valamint kábítószerrel szennyezett eszközöket, digitális adathordozókat és két nagy értékű személyautót foglaltak le a rendőrök. Az intézkedés azért történt, mert a korábbi információk alapján drog lehetett Berki lakásán, és feltételezték, hogy azt a vecsési férfi adta el neki. 

 

Már senkit nem gyanúsítanak drogkereskedelemmel

Az állítólagos díler esetében most befejeződött a nyomozás rendőrségi szakasza, ám a Fővárosi Főügyészség lapunknak küldött tájékoztatása szerint esetében „kábítószerbirtoklásra módosult a megalapozott gyanú”, azaz már nem gyanúsítják drogkereskedelemmel.

Megjegyzendő, hogy a BRFK korábban annak a férfinak az ügyében is lezárta az eljárást, aki ellen már az eljárás kezdete óta kábítószer birtoklása miatt nyomoztak, szintén a Berki-ügyhöz kapcsolódóan.

A nyomozó hatóság mindkét ügyben megküldte az iratokat az illetékes kerületi ügyészségnek érdemi döntésre irányuló javaslattal, amely jelenleg folyamatban van – írta lapunknak a vádhatóság.

Borítókép: Berki Krisztián (Fotó: Bors/Végh István)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.