Harcos, látványos küzdelmet vár a polgármesterektől Dobrev Klára

Az árnyék-miniszterelnök kiemelte: a Demokratikus Koalíció már 2026-ra is készül.

Magyar Nemzet
2023. 05. 02. 8:30
null
2023.03.17. Budapest Az Árnyékkormány szakmai konferenciasorozata. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának árnyék-miniszterelnöke, a párt EP-képviselője Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eldöntjük majd ezt a kérdést, még rengeteg idő van. Bölcs megoldás születik a pártok között.

 

Dobrev Klára kikerülte az Inexnek adott interjújában azt a kérdést, miszerint elégedettek-e a főpolgármester munkájával.

Szerinte − ahogy fogalmazott − az Orbán-rendszer folyamatosan szűkíti a polgármesterek és önkormányzatok mozgásterét, egyre kevesebb dologgal tudnak foglalkozni. Hozzátette: „Én arra biztatok minden polgármestert, képviselőt és jelöltet, hogy mind a kampányban, mind a megválasztása után ne nyugodjon bele abba, hogy Orbán Viktor egyre kisebb homokozóba engedi. Harcosan és látványosan küzdjenek az őket megszavazó emberek érdekeiért.”

 

A 2022-es kampányt valószínűleg tanítani fogják még… Hogy hogyan lehet elrontani egy kampányt

− fogalmazott a Demokratikus Koalíció a 2022-es kampányáról Dobrev Klára. A DK árnyékkomrányának árnyék-miniszterelnöke és EP-képviselője szerint túl sok kompromisszumot kötöttek, mert úgy gondolták, hogy az egy az egy elleni indulás, az összefogás minden mást felülíró szempont. Szerinte akár programban, akár személyekben olyan kompromisszumok születtek, amelyekről már az elején sejteni lehetett, hogy hibásak voltak. Hozzátette, hogy ezeket még egyszer nem szabad megismételni.

Az Egyesült Államokból érkezett támogatás ügyében Dobrev Klára elmondta, hogy ők is várják a vizsgálat végét, mert nem tudtak a támogatásról. Hozzátette: A DK sokat költött a kampányban, de az utolsó fillérig abból a hivatalos kampánypénzből, állami támogatásból, amiből minden párt gazdálkodhatott.

A Momentum és a DK kapcsolatáról Dobrev Klára kifejtette, hogy az ellenzéki pártok között rendszeresek a beszélgetések, egyeztetések és nem fogják engedni, hogy egy-egy konfliktus elrontsa ezt a viszonyt. 

Mint mondta, az árnyék-miniszterelnöki tevékenysége már a 2026-os miniszterelnök-jelölti építkezésének a része. Szerinte, ha a többi ellenzéki párt is saját miniszterelnök-jelölttel áll elő, meg tudnak majd állapodni, valamint biztos benne, hogy ha nyernek, koalíciós kormányzás lesz. Elmondta, hogy szerinte nem terheli a későbbi ellenzéki megállapodást a DK nyomulása, például politikusok átigazolása más pártoktól, de el tudja képzelni, hogy valaki kevésbé örül neki. 

Borítókép: Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának árnyék-miniszterelnöke, a párt EP-képviselője ( Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.