időjárás 23°C Medárd 2023. június 8.
logo
A Fidesz–KDNP megdöbbentőnek tartja a baloldali többség bosszúszomjas ámokfutását

Komoly pénzeső a nagykanizsai önkormányzati cégeknél

Borsodi Attila
2023.05.25. 18:13 2023.05.25. 18:33
Komoly pénzeső a nagykanizsai önkormányzati cégeknél

Miközben a nagykanizsai baloldali többség folyamatosan a kormányt támadja és az önkormányzatok kivéreztetéséről beszél, jelentős, 15 százalékos béremelést szavazott meg a városi cégek vezetőinek, ráadásul visszamenőleg, január 1-jétől. Emellett mindannyian négyhavi prémiumot is kaptak. Közben az egyik társaság még régi vezetőjét – a Fidesz szerint – politikai alapon leváltották.

Megdöbbentő és gyalázatos az a szakmaiatlanság és arrogancia, amellyel a baloldali többség a kormánypárti városvezetéssel, Balogh László polgármesterrel szemben irányítani próbálja Nagykanizsát, ezt bizonyította a balliberális frakció a közgyűlés legutóbbi több órás ülésén is – erről nyilatkozott a Magyar Nemzetnek a helyi Fidesz–KDNP frakcióvezetője. Szabó Szilárd lapunknak elmondta, a baloldal hihetetlenül képmutatóan viselkedik, mert mindig elmondják, hogy a kormány kivérezteti a várost és az önkormányzatokat, közben kiderül, hogy Nagykanizsa csaknem 150 millió forintos szabadon felhasználható tartalékkal rendelkezik.

Balogh László Fidesz–KDNP-s nagykanizsai polgármestert mindenben korlátozza a baloldali többség Fotó: Facebook/Balogh László

S miközben állításuk szerint nincs pénz, megemelték az önkormányzati cégvezetők amúgy sem kevés fizetését 15 százalékkal, ráadásul visszamenőleg, január 1-jétől. Ezek a haveri cégvezetők most már kétszer annyit keresnek, mint három és fél éve, amikor a baloldal többséget szerzett a közgyűlésben. S emellett minden évben, így most is, jelentős, négyhavi fizetésnek megfelelő prémiumot szavaznak meg a cégvezetőknek

– emelte ki Szabó Szilárd. Hozzátette: eleinte a prémiumok kifizetését még bizonyos feltételekhez, teljesítményhez kötötték, de most már a látszatra sem különösebben adnak. Szavai szerint ezekkel a döntésekkel körülbelül 30-35 millió forintot húztak ki a városi cégekből a haverok zsebeibe. – Minden évben ez megy, amióta a baloldal van többségben a közgyűlésben – tette hozzá.

Szabó Szilárd elmondta azt is, hogy a közgyűlés legutóbbi ülésén a baloldali többség leváltotta a Kanizsa Arénát üzemeltető cég vezetőjét, Fitos Istvánt.

– Ezzel egy időben kineveztek egy új vezetőt a cég élére, de közben megdöbbentő módon elindították a társaság felszámolását. Fogalmuk sincs, hogy mit terveznek, mi a koncepció, de attól tartunk, hogy pusztán egy bosszúvágytól fűtött politikai döntés született – mutatott rá a kormánypárti politikus. A Fidesz–KDNP-s frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy a helyi baloldal az első perctől kezdve nem nézte jó szemmel a Kanizsa Aréna megépülését, próbálták a fejlesztést ellehetetleníteni.

Amikor elkészült, akkor azt híresztelték Nagykanizsán, hogy a város nem fogja átvenni a létesítményt, hanem visszaadják az államnak. Aztán amikor megértették, hogy a helyiek nagyon kedvelik a létesítményt, akkor visszatáncoltak ettől a tervtől. Most azonban mégis bosszút álltak, nagy kérdés, hogy ha felszámolják a létesítményt működtető céget, akkor mi lesz a Kanizsa Aréna sorsa

– hangsúlyozta Szabó Szilárd.

Borítókép: A Kanizsa Arénát működtető cég vezetőjét menesztette a baloldali többség (Fotó: Facebook/Kanizsa Aréna)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.