Korlátnak csapódott egy kocsi az M3-ason, lezárták az utat – Meghalt a sofőr

Baleset miatt lezárták az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalát pénteken Füzesabony térségében – tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, OKF, Útinform, Rendőrség2023. 05. 26. 11:45
Egy jól felépített gyakorlat keretében 2023. április 26-án Békés vármegyében, az M44-es autóút kardosi pihenőjénél két személyautó ráfutásos balesetet szenvedett, egy busz felborult, egy veszélyes anyagot szállító teherkocsiból pedig az ütközés következtében ammónia folyt az úttestre. A balesetet szimuláló gyakorlaton mentősök és tűzoltók is részt vettek. Fotók: Szőke Péter BM OKF Fotó: BM OKF/Szőke Péter Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalagkorlátnak csapódott egy személygépkocsi az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán a 113-as kilométernél, Füzesabony térségében.

A baleset következtében egy ember kizuhant a járműből.

Az esethez kivonultak a füzesabonyi hivatásos tűzoltók, és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A helyszínre mentőhelikopter is érkezik – közölte a katasztrófavédelem.

A beavatkozás idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. Az Útinform tájékoztatása szerint a helyszínnél a Vásárosnamény felé vezető oldalon is csak egy sáv járható.

Baleset történt a Budapest felé vezető oldalon a 109-es kilométernél is, ahol a sérült jármű a külső sávot foglalja el.

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 

a járművet vezető férfi a helyszínen életét vesztette.

 

Baleset Mezőkovácsházánál és Debrecenben, nyolc kilométeres dugó az M1-esen

Békés vármegyében, Mezőkovácsháza közelében, a 4434-es számú úton két személyautó ütközött össze. A balesethez Mezőkovácsházáról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon rendőri irányítás mellett, félpályán halad a forgalom.

Debrecenben, az Árpád téren három személygépkocsi karambolozott. A balesethez a város hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanítják a gépkocsikat, és felitatják az útra kifolyt hűtővizet. Az érintett útszakaszon lezárásra és forgalomkorlátozásra figyelmeztetett a katasztrófavédelem.

Az M1-es autópályán Hegyeshalom felé, Bábolna térségében elkezdték elbontani a terelést, ezért a 90-es és a 101-es kilométer között csak egy sáv járható. A torlódás meghaladta a nyolc kilométert. Legalább harminc perccel növekedhet a menetidő. Az is nehezíti a haladást, hogy a torlódásban a Concó pihenőhelynél egy műszaki hibás kamion foglalja el a külső sávot.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: BM OKF/Szőke Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.