Balesetek is lassítják a haladást az utakon

Helyzetjelentés az utakról pénteken reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: OKF, Útinform2023. 05. 26. 7:36
null
Budapest, 2016. április 4. A budapesti Nagykõrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltõl fognak mûködni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérõt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésû komplex közlekedésellenõrzõ pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Sokan haladnak

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán az M0-s autóúti csomóponttól,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton Leányfalu és Budakalász között,
  • a 31-es főúton Maglódtól, valamint 
  • az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint fának csapódott egy gépkocsi a Maglódot és Gyömrőt összekötő út 5-ös kilométerszelvényénél. A monori hivatásos és a gyömrői önkéntes tűzoltók mellett a társhatóságok is kiérkeztek a balesethez. Az egységek kiemelték a jármű vezetőjét, majd átadták a mentőknek, valamint áramtalanították a kocsit. A 3111-es jelű úton az 5-ös kilométernél a fél útpályát lezárták.

Két gépkocsi ütközött össze az 5-ös főút 38-as kilométerszelvényénél, Dabas térségében. Összesen hárman utaztak a járművekben, amelyeket a dabasi hivatásos tűzoltók áramtalanítottak. A társhatóságok is kiérkeztek a helyszínre, ahol forgalmi akadályt okoznak a balesetet szenvedett autók – közölte a katasztrófavédelem. A 38-as kilométernél félpályán halad a forgalom.

A 7-es főúton, Székesfehérvár határában a 61-es kilométernél a városközpont irányban egy műszaki hibás személyautó okoz forgalmi akadályt, illetve útszűkületet.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalota határátlépő előtt az erős tranzitforgalom miatt hét kilométeres a kilépő kamionsor – figyelmeztetett az Útinform.

Az ünnepi kamiontilalom május 28-án, vasárnap reggel hat órától este tíz óráig tart, majd május 29-én, hétfőn ugyancsak reggel hat órától este tíz óráig lesz érvényben.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópályán Hegyeshalom felé, Budaörs határában a 14-es és a 16-os kilométer között a külső sávot elkerítették a járművek elől aszfaltozás miatt. De a Tópark lehajtó, majd az 1-es főúti kihajtó és az M0-s autóúti kijárat is használható marad. Fontos információ az M0-s autóútra tartóknak, hogy a terelés elején maradjanak a belső sávban. Távolabb, Bőny térségében elkezdték elbontani a terelést, ezért a 90-es és a 101-es kilométer között Budapest felé csak egy sáv járható, emiatt torlódás alakult ki. Az ellenkező oldalon továbbra is két sávon lehet autózni.

Az M31-es autópályán az M0-s autóút felé vezető oldalon Nagytarcsa térségében dilatációs szerkezetet javítanak. Az 2-es és a 1-es kilométer között csak a belső sáv járható.

Az M1-es autópályán Győr elkerülő szakaszán a Rába híd felújításán dolgoznak, a 123-as és a 129-es kilométer között a Hegyeshalom felé vezető oldalon a külső és a leállósávot lezárták. A forgalom a belső sávon, illetve az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján halad. A főváros irányába a külső és a leállósáv használható. Kicsit távolabb, szintén a Hegyeshalom felé vezető oldalon a 139-es és 141-es kilométer között aszfaltozási munka miatt lezárták a külső sávot. Torlódásra lehet számítani.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.