Megbüntették a baloldal miatt a nagykanizsai önkormányzatot

Százezer forintos büntetést róttak a városra, mert a kistérségi társulásnak nincs elfogadott költségvetése.

2023. 05. 17. 20:25
Forrás: Facebook/Balogh László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százezer forintra megbüntette a Magyar Államkincstár a nagykanizsai önkormányzatot, az ok: a baloldali ÉVE-frakció zsaroló politikája – erről tájékoztatott Facebook-oldalán a zalai megyei jogú város Fidesz–KDNP-s polgármestere. Balogh László szavai szerint ezúttal az ÉVE követeként Schauta Marcell balliberális önkormányzati képviselő okozott mind anyagi, mind pedig erkölcsi kárt a városnak.

Történt, hogy miután a (nagykanizsai közgyűlésben többségben levő baloldali – a szerk.) ÉVE-frakció visszahívott a Nagykanizsa és térsége önkormányzati társulásból, az odahelyezett képviselőjük, Schauta Marcell az első adandó alkalommal, a társulási ülésen kézbesítette az ÉVE-frakció „üzenetét”: adják át a társulás ingatlanvagyonát, azaz költözzenek ki a Bajza utca 2. szám alatti ingatlanokból, vagy ő nem szavazza meg a társulás költségvetését. Szavatartó ÉVE-képviselőként nem szavazta meg a költségvetést, miután a zsarolásszerű abszurd kérést a társulás polgármesterei napirendre sem vették

– emlékeztetett Nagykanizsa első embere. Hozzátette: Schauta Marcell e lépésével ellehetetlenítheti a társulás működését, és megaláz térségi településeket, polgármestereket, akikkel évtizedek óta együttműködik a város. Balogh László felhívta a figyelmet arra, hogy a kistérségi társulás rendkívül sikeresen működik: korábban több száz millió forintnyi pályázati támogatást sikerült elnyerni, amelynek jelentős része Nagykanizsán hasznosult.

Most pedig megbüntették a nagykanizsai önkormányzatot százezer forintra, mivel a kistérségi társulásnak a mai napig nincs elfogadott költségvetése, és ezért Nagykanizsát teszik felelőssé. Felszólítom Schauta Marcellt, az ÉVE képviselőjét, hogy fejezze be a társulás zsarolását, és arra kérem, ne okozzon több kárt a városnak sem anyagi, sem erkölcsi értelemben

– fogalmazott Balogh László. Hozzátette: csak remélni tudja ezek után, hogy a százezer forintos bírságot Schauta Marcell képviselő saját tiszteletdíjából fizeti ki.

Nagykanizsa polgármestere a Magyar Nemzetnek elmondta, attól tart: a baloldal ámokfutásának az lesz a vége, hogy végül az ÉVE-frakció majd ki akar lépni a kistérségi társulásból, aminek a város látná kárát.

– Május 22-én lesz a nagykanizsai közgyűlés következő ülése, ahol a társulás is téma lehet. Másnap pedig ülésezik a kistérségi társulás is, ahol újra megpróbálják majd elfogadni a költségvetést. Remélem, ezt Schauta Marcell nem fogja újra megakadályozni – emelte ki Balogh László.

Borítókép: Balogh László (Forrás: Facebook/Balogh László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.