Népszerű az ország- és vármegyebérlet: pár nap alatt százezer darabot adtak el belőle

Lázár János: Köszönjük Magyarország!

Magyar Nemzet
2023. 05. 03. 11:32
null
Borítókép: KISS elővárosi vasút (Forrás: MÁV–Volán-csoport)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

100 000 vármegye- és országbérletet váltottak ki mostanáig. Köszönjük Magyarország!

– ezekkel a szavakkal jelentette be Lázár János, hogy pár nap alatt rengeteget vásároltak az új bérletekből, amikkel május 1-től lehet utazni.

Az új konstrukcióról beszélt lapunknak adott exkluzív interjújában az építési és közlekedési miniszter.

– A két új bérlet legnagyobb kedvezményezettjei valóban a vidéken élők lesznek, de jobban járnak vele a fővárosban, illetve a nagyvárosokban élők is – emelte ki az új vármegye- és országbérletekről Lázár János, aki hangsúlyozta, hogy egy átlagos háztartásban a több tízezer forintot is elérheti a havi megtakarítás. A miniszter elmondta:

Az új megoldással ezentúl mindössze 9450 forintért, vagyis egy vármegyebérlet áráért utazhatnak, ráadásul már nem csupán az otthonuk és a munkahelyük között, hanem bárhol a megyében. Nem is beszélve a diákok kilencvenszázalékos támogatású bérletéről, amely szinte jelképes összegbe, mindössze 945 forintba kerül majd havonta.

Borítókép: KISS elővárosi vasút (Forrás: MÁV–Volán-csoport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.