Orbán Viktor a CPAC egyik résztvevőjével tárgyalt

A miniszterelnök a karmelita kolostorban munkaebéden fogadta Irakli Garibasvili georgiai kormányfőt.

Magyar Nemzet
2023. 05. 04. 14:01
ORBÁN Viktor; GARIBASVILI, Irakli
Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a karmelita kolostorban munkaebéden fogadta Irakli Garibasvili georgiai kormányfőt, aki csütörtök délelőtt felszólalt a CPAC Magyarország rendezvényen – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke. Havasi Bertalan tájékoztatása szerint

 a tárgyaláson az őszre tervezett magyar–georgiai együttes kormányülés előkészületeiről, Georgia EU-integrációjának előrehaladásáról, valamint az aktuális geopolitikai kérdésekről, elsősorban az ukrajnai háborúról volt szó. 

ORBÁN Viktor; GARIBASVILI, Irakli
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Irakli Garibasvili a CPAC Hungaryn tartott beszédében köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiért elismerte Georgia erőfeszítéseit, amit az unióhoz való csatlakozás ügyében tett. A miniszterelnök kiemelte: a magyar emberek nagyon szerencsések, hogy ilyen nehéz időkben bölcs és nagy vezetőjük van, aki megvédi a magyarok érdekét, és az alapvető értékek mellett áll ki. A miniszterelnök beszédében az alaptörvény által garantált jogok tiszteletét is hangsúlyozta. Szavai szerint mindenkinek tisztelnie kell más polgároknak az akaratát. Tisztelni kell, hogy az anya nő, az apa férfi. A georgiai alkotmány is rögzíti, hogy a házasság férfi és nő között jöhet létre. Ezek az értékek nemcsak a múlt hagyatékai, hanem a mai napig tovább élnek. Ezért nem fogják tűrni a kisebbségek próbálkozásait, hogy kísérletet tegyenek ennek megváltoztatására – szögezte le.

Borítókép: Orbán Viktor és Irakli Garibasvili (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.