Orbán Viktor új kormánybiztost nevezett ki, ezért fog felelni

Elég sok dolga lesz.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Közlöny2023. 05. 16. 14:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz–ukrán háború elől Magyarországra menekülő személyekért felelős kormánybiztossá nevezték ki május 16-tól, keddtől Pál Norbertet – derült ki a hétfő esti Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból, amelyet az Infostart szúrt ki. 

Pál Norbert munkáját a Miniszterelnökséget vezető miniszter, azaz Gulyás Gergely irányítja és egy ötfős titkárság segíti. Feladatai közé tartozik többek között, hogy 

  • összehangolja a veszélyhelyzet ideje alatt az Ukrajnában zajló háború elől menekülő személyekkel kapcsolatos kormányzati feladatok ellátását,
  • közreműködjön a háború elől menekülő személyekkel kapcsolatos kormányzati döntések előkészítésében,
  • együttműködjön a közigazgatás-szervezésért felelős miniszterrel az őket érintő hatósági feladatok ellátásában,
  • javaslatot tegyen a kormány számára a menekülők szükség szerinti munkavállalási, iskoláztatási, szociális, lakhatási kérdéseihez kapcsolódó jogalkotói és egyéb döntést igénylő feladatok vonatkozásában.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.