Pécs baloldali városvezetése a holdudvarnak osztja az önkormányzati lakásokat

A baloldali városvezetéshez kötődő több személy is önkormányzati lakáshoz jutott – derült ki egy helyi önkormányzati képviselő kérdései nyomán. A botrányban érintett a térség országgyűlési képviselője, Pécs polgármestere és alpolgármestere is.

MUNKATÁRSUNKTÓL
2023. 05. 16. 17:47
Márki-Zay vélemény
20211217 Pécs Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt fóruma és ételosztás valamint karácsonyi ajándékcsomag osztás a rászorulóknak a Búza téren Fotó: Laufer László LL Dunántúli Napló DN Képen: dr. Mellár Tamás országgyűlés képviselő; Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt; Szakács László országgyűlési képviselő (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló) Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péterffy Attila, Pécs baloldali polgármestere a koronavírus miatti veszélyhelyzetben szociális bérlakást juttatott egy Sz. P. monogramú személynek. Az esetre a Pécs Aktuál című helyi hírportál hívta fel a figyelmet.

A Pécs Aktuál szerint a várost vezető baloldali koalícióból kilépő „Tiszta kezek frakciójának” képviselői hívták fel a figyelmet az ügyre.

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen Hencsei Zsolt képviselő arról kérdezte a polgármestert, hogy ez a bizonyos „Sz. P. azonos-e annak a K. Gábornak a közeli rokonával, aki az ön 2019-es polgármesteri kampányában Mellár Tamás közeli munkatársaként kifejezetten aktív szerepet töltött be az ön megválasztásában?” Vagyis a képviselő szerint a polgármester az egyik politikai szövetségese  közeli rokonának biztosított önkormányzati lakást.

Hencsei arra a költőinek tűnő kérdésre is választ várt Péterffy Attilától, hogy a Pécsi Ellátó Központ bármely vezetője vagy alkalmazottja kapott-e bérlakást, különös tekintettel a Báthory utca 6. szám alatti önkormányzati lakásokra.

A polgármester nem válaszolt az ülés alkalmával, azonban azt ígérte, hogy 15 napon belül írásban reagál.

Korábban az is kiderült, hogy Nyőgéri Lajos alpolgármester volt felesége is önkormányzati lakáshoz jutott, valamint az alpolgármester egyik üzlettársa is.

Borítókép: Mellár Tamás országgyűlés képviselő Márki-Zay Péter és Szakács László társaságában (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.