Sok a baj Kelenföldön, már nem csak koldulnak, ütötte-verte a járókelőt egy részeg fiatal

Gyorsított eljárásban egy év öt hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy büntetett előéletű férfit, aki a kelenföldi metróaluljáróban bántalmazott áprilisban egy járókelőt, eltörte az orrát – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 16. 11:56
null
Budapest, 2023. január 14. Utasok, járókelõk az M4-es metró építési munkálatai során kialakított aluljáróban a Kelenföld vasútállomás alatt. Ez biztosítja az összeköttetést a vasúti peronok, a metró állomása és az Etele tér között. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25 éves támadót súlyos testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a bíróság, amely emellett elrendelte a férfival szemben korábban, más ügyekben kiszabott két, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is – tették hozzá.

A vád szerint – írták a közleményben – a férfi április 12-én délután a kelenföldi pályaudvar metróaluljárójában, ittasan többször is pénzt kért a későbbi sértettől, aki ezt visszautasította, egyúttal rászólt a vádlottra, hogy 

hagyja őt békén, különben hívni fogja a rendőröket, majd elő is vette a mobiltelefonját.

A vádlott ettől indulatos lett, és a sértettre támadt, az aluljáró üvegfalához szorította. A sértett úgy próbált védekezni, hogy lefejelő mozdulatot tett a vádlott felé, ami azonban őt nem érte el. A férfi ezután a sértettet legalább háromszor, ököllel fejen ütötte, majd dulakodott vele. A sértett orrcsonttörést szenvedett – tudatta az ügyészség.

Hozzáfűzték, hogy az ítélet nem jogerős, de a bíróság ügyészi indítványra fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig.

Borítókép: A kelenföldi pályaudvar aluljárója (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.