Nem ismer határokat a koldusmaffia, ízléstelen történettel állít ki asszonyokat Kelenföldre hazudozni

Halott férjeket hazudnak maguknak a nők, hogy pénzt csikarjanak ki a járókelőkből.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 04. 25. 18:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két asszony is ugyanazzal a mesével kéreget a kelenföldi aluljáróban, egyikük Erdélybe, másikuk Kárpátaljára utazna haza férje temetésére. Bár úgy tesznek, mintha nem ismernék egymást, hamar lebuktak, majd menekülőre is fogták a dolgot a kelenföldi koldusok – írja a Metropol

A Metropol a helyszínen járt, ahol az egyik asszony halálesetre hivatkozva könyörgött pénzért a járókelőkhöz: „Haláleset, meghalt a férjem, haza kell mennem Erdélybe drága, románul van, tessék elolvasni. Nagyon megkérem, ha tud, segítsen valamennyivel” – mondta, közben egy román nyelvű halotti bizonyítványt mutatott. A hivatalos papíron azonban március 23-a szerepelt, tehát egy hónapja történt a haláleset. A Metropol szerint Erdélyben pedig három nap alatt eltemetik a halottaikat. A lap szerint a másik asszony ugyanazzal a mesével kéreget, igaz, az ő férje kárpátaljai, és neki meggyőző halotti bizonyítványa sincs.

A koldusmaffia tagjai lehetnek
Amikor a Metropol munkatársa azt kérdezte a két asszonytól, ismerik-e egymást, egyszerre válaszoltak: egyikük azt felelte, hogy nem, a másikuk pedig azt mondta, távolról. Majd ezután együtt indultak el a kelenföldi koldusok, elmentek először villamossal a Móricz Zsigmond körtérre, majd onnan a Boráros térre, szemmel láthatóan a lebukás elől menekültek.

A Metropol megfigyelése alapján 

a két, Kelenföldön kéregető nő ugyanazt a történetet adta elő, és jól láthatóan ismerték is egymást, ők valószínűleg az egyik Budapesten működő koldusmaffiának a tagjai. Több ilyen is működik a fővárosban, hajléktalanokat és külföldieket toboroznak, akik kapnak szállást és kosztot, cserébe reggelente kiviszik őket a város különböző pontjaira, ahol kéregetniük kell, este pedig leadniuk a jövedelmüket. 

A Metropol már lebuktatott egy Örs vezér téri bandát is
Még 2021 augusztusában a Metropol rejtett kamerás felvételen mutatta be, ahogy egy férfi az Örs vezér terén több kéregetőt is irányít. 

A fekete pólós főnök kiosztotta a teendőket, majd a bandatagok szétszóródtak, és úgy tettek, mintha nem ismernék egymást.

 Egy női ruhás férfi fel-alá járkált, szemével fürkészi az embereket, hogy kihez mehetne oda. Egy kölyökkutyás alak a metró távolabbi kijáratánál ült le és koldult és így tovább. 

Borítókép: Két asszony egymás mellett sétál (Fotó: Metropol)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.