Akadozik a viharok miatt a vasúti közlekedés, másfél óra is lehet a késés a szolnoki vonalon

Meghibásodott a biztosítóberendezés Hajdúhadház és Újfehértó, valamint Debrecen és Ebes között, emiatt a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony vonalon közlekedő vonatok menetideje harminc-ötven, esetenként ötven-száz perccel nő. Az InterCityk helyett Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszok járnak – tájékoztatta az MTI-t a Mávinform.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Mávinform2023. 06. 10. 14:24
null
Nógrádszakál, 2023. június 9. A megáradt Bertece-patak vízétõl alámosott vasúti pálya Nógrádszakálnál 2023. június 9-én. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az üzemzavar érinti a Nyírség IC-ket, valamint a Keleti pályaudvarról Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenen át a Nyugati pályaudvarra mindkét irányból közlekedő Tokaj IC-ket is. Csak a személyvonatok közlekednek a Debrecen–Nyíregyháza szakaszon.

A vonatok felármentesen vehetők igénybe Szolnok és Záhony között. A debreceni fővonalra érvényes menetjegyeket és bérleteket elfogadják a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon közlekedő vonatokon is.

A biztosítóberendezés a pénteki heves esőzés következtében hibásodott meg mindkét helyen. A helyreállítás várhatóan szombat estig tart – közölte a Mávinform.

A Szuha-patak áradása miatt Apc–Zagyvaszántó és Szurdokpüspöki között szünetel a vonatforgalom. A Somoskőújfaluból Hatvanba tartó, Pásztóról 11.07-kor tovább induló vonattól (5815) kezdődően bizonytalan ideig pótlóbusz közlekedik Hatvan és Pásztó között. A Hatvan–Somoskőújfalu vonalon tizenöt-harminc perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

Borítókép: A megáradt Bertece-patak vízétől alámosott vasúti pálya Nógrádszakálnál (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.