Nagy gondokat okoznak a vasúti közlekedésben a viharok

Ipolytarnóc és Nógrádszakál között a vasúti pályát alámosta a víz, ezért szombaton egész nap pótlóbusz jár a vonatok helyett – közölte a Mávinform.

Magyar Nemzet
2023. 06. 10. 7:54
null
Nógrádszakál, 2023. június 9. A megáradt Bertece-patak vízétől alámosott vasúti pálya Nógrádszakálnál 2023. június 9-én. MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pótlóbusz az alábbi Volán-megállókban áll meg:

Nógrádszakál, autóbusz-váróterem

Ráróspuszta, vasúti megállóhely

Litke, kultúrház

Ipolytarnóc, autóbusz-forduló

A Balassagyarmatról 17.19-kor Ipolytarnócra (33626) és az Ipolytarnócról 18.36-kor Balassagyarmatra (33611) induló S790-es vonatok helyett a teljes útvonalon pótlóbusz közlekedik a Mávinform tájékoztatása szerint.

Kaposvár és Mernye között péntek estére helyreállították a vihar okozta károkat. A személyszállító vonatok várhatóan szombat reggeltől menetrend szerint közlekedhetnek.

Szombaton reggel hat óra előtt eltávolították a kidőlt fát, így megindulhatott a vonatközlekedés Szokolya és Vác között. A Vác–Balassagyarmat vonalon reggel helyreállhat a menetrend.

Újfehértónál a heves esőzés következtében meghibásodott a biztosítóberendezés és egy sorompó. A javítást azóta elvégezték, de szombaton reggel a Mávinform közölte, hogy Hajdúhadház és Újfehértó, valamint Debrecen és Ebes között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony vonalon közlekedő vonatok menetideje tizenöt-harminc perccel megnőhet. Egyes vonatok rövidebb útvonalon közlekednek vagy kimaradnak, és egyes vonatok helyett Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbusz szállítja az utasokat.

Helyreállították a vízátfolyás által hordalékkal elöntött pályát, így ismét közlekedhetnek a vonatok Neszmély és Süttő között, már nem kell pótlóbuszra átszállni.

Borítókép: A megáradt Bertece-patak vizétől alámosott vasúti pálya Nógrádszakálnál (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.