Álhírt terjesztenek a Koszovóban megsérült katonával kapcsolatban

A Honvédkórház kezelésében lévő egyik sérülttel kapcsolatosan sem merült fel ezidáig szakmai igény irányított véradásra.

Magyar Nemzet
2023. 06. 06. 9:29
null

A Honvédkórház kezelésében lévő egyik sérülttel kapcsolatosan sem merült fel ezidáig szakmai igény irányított véradásra.

Az interneten megjelent álhírekkel ellentétben a Honvédkórház kezelésében lévő egyik sérülttel kapcsolatosan sem merült fel ezidáig szakmai igény irányított véradásra – írta közleményében a Magyar Honvédség Egészségügyügyi Központ. 

Mint ismert, múlt hétfőn tömegoszlatási feladatokra vetették be a koszovói Zvecsán településen a Magyar Honvédség NATO békefenntartó erejében szolgáló katonáit. 

Az összecsapásban a tiltakozók improvizált robbanóeszközöket is használtak, legtöbben ezek repeszeitől sérültek meg. 

Más országok katonái mellett összesen 27 magyar katona sebesült meg, közülük tizenöten súlyosan. A szervezett véradásról szóló felhívást a megsérült hadnagy egyik jóbarátja, Bálint tette közzé a közösségi oldalán, amely később több portálon is megjelent. Mint írta: „szakaszparancsnokom és személyes jóbarátom egyike volt a Koszovóban, gyáva támadás következtében súlyosan megsebesült magyar katonáknak. Gyógyulásához sürgősen vérre (A+) van szüksége, ehhez kérném most a segítségeteket”. 

A Magyar Honvédség Egészségügyügyi Központ közleményében kifejti: a koszovói tömegoszlatáskor súlyosan megsebesült katonát Szkopjéban látták el, majd állapota stabilizálása után Magyarországra szállították további kezelésre. Állapota továbbra is súlyos, de stabil, a katonaorvosok és a Magyar Honvédség mindent megtesz a teljes felépüléséért.

Borítókép: A NATO parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó haderő, a KFOR katonái összecsapnak a helyi szerbekkel a polgármesteri hivatal épülete előtt az észak-koszovói Zvecsanban 2023. május 29-én (Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.