Annyira veszélyesek a mobil vécék a rakparton, hogy az egész internet erről beszél

Bejutni még valahogy be lehet, kifelé szinte lehetetlen.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 06. 28. 19:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mobil vécéket raktak ki a Jane Haining rakparton, miután elkezdődött a fővárosban a Rakpart 2023 elnevezésű projekt, amelynek lényege, hogy június 17-e és szeptember 24-e között hétvégente lezárják a pesti alsó rakpartot az autósforgalom előtt, így a gyalogosok vidáman kóborolhatnak a helyszínen. 

A történet szépséghibája, hogy a mobil illemhelyeket megközelíteni balesetveszélyes, és erre már elég sokan rá is világítottak a közösségi médiában. A Metropol tehát elment a helyszínre forgatni, hogy megmutassák, valóban életveszélyes helyzet alakult-e ki a helyszínen, és arra jutottak, hogy a mobil vécés megoldásnak akár életveszélyes következményei lehetnek. 

A kis bódék ajtajai ugyanis a forgalmas úttestre nyílnak, így amikor nincs lezárva a rakpart, hétköznap egyenesen életveszélyes a használatuk – részletezték, és rávilágítottak arra is, hogy a gyalogosoknak sem sokkal jobb, mivel a járdán az illemhely pont az útjukban van, emiatt pedig nincs más választásuk, kénytelenek a forgalmas úttesten kikerülni azokat.

Egyébként bejutni még valahogyan sikerülhet is a mosdóba, azonban igazán életveszélyessé akkor válik a dolog, amikor szeretnénk kijutni a helyről. Az ajtót ugyanis csak egy minimális résre lehet kinyitni, ha el akarjuk kerülni az éppen arra elhaladó autókat, és a résen kémlelve a forgalmat kell megvárni a pillanatot, amikor egy autós végre megszánja az illemhelyről kijutni próbáló egyént.

A Metropol megkérdezte a fővárosi önkormányzatot is arról, hogy tervezik-e áthelyezni a vécéket, esetleg táblákkal jelezni, hogy hétköznap életveszélyes a használatuk, azonban a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

Borítókép: Az illemhelyek a rakparton (Fotó: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.