Az amerikai konzervatívok két témában is komolyan érdeklődnek Magyarország iránt

Az amerikaiak értetlenül állnak azelőtt, hogy az uniós intézmények szuverén nemzetekre olyan politikát próbálnak rákényszeríteni, hogy fogadjanak be illegális migránsokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 22. 7:30
Happy,Family,With,Two,Daughters,Playing,At,Home.,Family,Sitting
család Fotó: Liderina Forrás: shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly érdeklődés van az amerikai konzervatív körök részéről Magyarország iránt, különösen ami a családpolitikát illeti jelentette ki Washingtonban az Alapjogokért Központ nemzetközi igazgatója. Ernyei Magor a kétnapos tárgyalássorozat során számos kutatóintézet vezetőjével találkozott, ami része a magyar tudásközpont-hálózatok által néhány éve kezdett külföldi kapcsolatépítésnek. Elmondása szerint az Alapjogokért Központ kommunikációs csatornákat épít ki olyan nagy amerikai intézményekkel, mint a Heritage Foundation és az America First Policy Institute, emellett kapcsolatok kialakítására törekszik az amerikai törvényhozással, a kongresszussal is. Ernyei Magor hangsúlyozta, hogy 

a magyar családpolitika eredményei mellett a magyar migrációs politika kelti fel az amerikai konzervatívok érdeklődését, és ennek részeként az America First Policy Institute-tal közös kutatáson dolgoznak: összehasonlítják a magyar és az amerikai bevándorláspolitikát.

Hozzátette: amerikai tárgyalópartnerei együttérzését váltotta ki tájékoztatása arról, ami az Európai Unióban a migránsok kvóta szerinti kötelező befogadásáról szóló szabályozás körül zajlik. 

Értetlenül állnak azelőtt, hogy az Európai Unió intézményei szuverén nemzetekre olyan politikát próbálnak rákényszeríteni, hogy fogadjanak be illegális migránsokat

– fogalmazott Ernyei Magor. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.