időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Baleset történt az M0-son, torlódik a forgalom

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF
2023.06.02. 07:14 2023.06.02. 08:22
Baleset történt az M0-son, torlódik a forgalom

Helyzetjelentés az utakról pénteken reggel.

Élénk a forgalom a Budapestre vezető autópályákon és főutakon, így 

  • az M3-as bevezető szakaszán, 
  • a 10-es főúton Solymártól, 
  • az 51-es főúton az M0-s irányába, valamint
  • a Csepel szigeten az autóútra felcsatlakozó csomópontoknál is.

Baleset történt az M0-s autóúton a 37-es kilométernél a Gyáli csomópontnál. A sérült jármű a belső sávot foglalja el, ezért az M1-es autópálya felé vezető oldalon az egy sávra szűkült autóúton a reggeli csúcsforgalomban már az M4-estől torlódásban kell araszolgatni – figyelmeztetett az Útinform.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy kisbusz és egy személygépkocsi ütközött össze Budapest határában, az M0-s autóúton az M1-es autópálya felé vezető oldalon, Vecsés térségében. A műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik, a helyszínre kiérkeztek a mentők is.

A 801-es főúton a Várpalota felé vezető oldalon, Székesfehérvár térségében a 3-as kilométer közelében egy műszaki hibás kamion vesztegel a külső sávban. Az arra közlekedőket körültekintésre kérték.

 

Munkavégzés az utakon

Az M0-s autóút déli szektorán, a 34-es kilométernél fekvő Gyál–Pestszentimre csomópontban napközben három ágat is teljesen lezárnak. Délután négy óráig az M4-es autóút felé vezető oldalon csak lehajtani, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon viszont sem le-, sem felhajtani nem lehet az M0-s autóútra. A lezárások áganként két-három órán keresztül lesznek érvényben. A javasolt kerülő útvonalakat táblák jelzik.

Az M1-es autópályán Győr elkerülő szakaszán a Rába-híd felújításán dolgoznak, a 123-as és a 129-es kilométer között a Hegyeshalom felé vezető oldalon a külső és a leállósávot lezárták. A forgalom a belső sávon, illetve az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján halad. A főváros irányába a külső és a leállósáv használható.

Győr-Moson-Sopron vármegyében, Fertőszentmiklóson, a Fertőújlakra vezető összekötőúton az 1-es kilométernél lévő vasúti átjárót felújítják, emiatt szombat délutánig lezárták. Kerülni a 85-ös főút–Fertőszéplak és Fertőd útvonalon lehet.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

A Szlovák Köztársaság a közrendjének és belső biztonságának védelme érdekében június 8-ig ideiglenesen újra bevezeti a határellenőrzést,

többek között a Magyarországgal közös szárazföldi határain is. Minden jármű – kivéve a tehergépjárművek és a menetrend szerinti buszok – a 13-as főúti Monostori híd helyett a 132-es főúti Erzsébet hídon léphetnek át a határon. (Az ezen időszak alatt igénybe vehető határállomások listája megtalálható a rendőrség hivatalos honlapján.)

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.