időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Gulyás Gergely: Egy átlagnyugdíjas 78 ezer forint pluszpénzre számíthat novemberben

Bemásztak a plébániára, és elloptak egymillió forintot

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu
2023.06.07. 11:19 2023.06.07. 11:22
Bemásztak a plébániára, és elloptak egymillió forintot

Befejezte a nyomozást a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya két férfi és egy nő ügyében, akik egy plébániáról loptak készpénzt – írja a Police.hu

A megalapozott gyanú szerint a 42 éves férfi és 27 éves társa 2023. február 17-én délután bemásztak egy hódmezővásárhelyi plébániára, ahonnan elloptak csaknem egymillió forint készpénzt. Az egyházi intézmény előtt a banda harmadik tagja, egy negyvenéves nő gépjárművel várta a besurranó duót, hogy a zsákmánnyal mihamarabb eliszkolhassanak. A városi nyomozók rövid időn belül azonosították a társaságot, akiket 2023. február 20-án elfogtak, előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak. 

A rendőrök az ellopott készpénz egy részét kutatás során megtalálták és lefoglalták, majd visszaadták jogos tulajdonosának.

A banda tagjai ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészségnek. 

Borítókép forrása: Police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.