időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Botrányos, hogy miket hazudott össze gyanútlan pácienseinek a pécsi sarlatán

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.06.07. 15:28 2023.06.07. 15:41
Botrányos, hogy miket hazudott össze gyanútlan pácienseinek a pécsi sarlatán

Öt év próbaidőre ítélt jogerősen kuruzslás és csalás miatt a Pécsi Járásbíróság egy férfit, aki nőgyógyásznak és ügyvédnek adta ki magát, és csaknem tizenkétmillió forintot csalt ki egy internetes társkereső oldalon megismert férfitól.

Az önmagát orvosnak kiadó vádlott 2021 őszén ismerkedett meg egy kozmetikusként dolgozó nővel, akinek lakásán, álnéven bejelentkezve, intim kezeléseket nyújtott.

Amikor a nő egy kezelés alatt rosszul lett, a férfi felajánlotta neki, hogy megvizsgálja, kezelni fogja, mondván, lehet, hogy nőgyógyászati problémája van.

A nő 2022 januárjában lakásában fogadta ügyfelét, aki „megvizsgálta” őt, ennek keretében kenetet is vett tőle egy pálcikával, valamint egy fecskendővel. Februárban már a férfi hívta saját lakására a nőt azzal az ürüggyel, hogy későn ér a városba, ne a „rendelőbe” menjen.

A vádlott ekkor a sértettet alsóruha nélkül ismét „megvizsgálta”,

 a művelethez pedig vibrátort is használt, amelyről azt állította, hogy orvosi műszer, majd közölte a sértettel, hogy cisztái vannak, és az internetről összeállított vizsgálati leletet küldött a nő e-mail-címére.

A sértett egy – vőlegényével gyermeket tervező – barátnőjének is beajánlotta a vádlottat, mint ismerős nőgyógyász orvost, a csaló pedig az ő kezelését is elvállalta.

A másik nőtől és vőlegényétől a vádlott a vizeletmintát, majd a férfitól ondómintát kért, nemi szervéről kenetet vett, majd további két alkalommal találkozott velük: egyszer azt állította, hogy a nőnek gombás fertőzése van, ezért intim mosakodót kell használnia, később pedig ismét – immár saját lakásán – „megvizsgálta” őket.

Egy másik bűncselekmény miatt is felelnie kellett a bíróság előtt a férfinak:

2021 szeptemberében internetes társkereső alkalmazáson keresztül megismert egy férfit, akitől tizenkétmillió forintot csalt ki.

A férfinak álnéven, ügyvédként mutatkozott be, majd találkozott vele, és több különböző személyiségprofilon keresztül, sorozatosan átverte.

A férfi azt állította, hogy felesége autóbalesetben meghalt, ő pedig beteg. Egy idő után másik fiktív néven vette fel a kapcsolatot a sértettel, akitől egy örökség ígéretével közel tizenkétmillió forintot csalt ki 2021 novemberétől 2022 júniusáig. 

A vádlott hozzátartozói a sértettől kicsalt pénzösszeget a sértett bankszámlájára visszautalták, így a kár megtérült. A csaló azt követően bukott le, hogy a korábban megvizsgált pár nő tagjának egy idő után furcsa lett a vádlott „orvosi” tevékenysége, ezért feljelentést tett – olvasható a vádhatóság korábbi közleményében.

A Pécsi Járásbíróság a vádlottat kuruzslás és folytatólagosan elkövetett csalás miatt – halmazati büntetésül – két év börtönre ítélte, a bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását ötévi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.