Botrányos, hogy miket hazudott össze gyanútlan pácienseinek a pécsi sarlatán

Öt év próbaidőre ítélt jogerősen kuruzslás és csalás miatt a Pécsi Járásbíróság egy férfit, aki nőgyógyásznak és ügyvédnek adta ki magát, és csaknem tizenkétmillió forintot csalt ki egy internetes társkereső oldalon megismert férfitól.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 07. 15:28
Rendőrség, rendőrautó, nyomozás, krimi, bűnügy, bűncselekmény Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önmagát orvosnak kiadó vádlott 2021 őszén ismerkedett meg egy kozmetikusként dolgozó nővel, akinek lakásán, álnéven bejelentkezve, intim kezeléseket nyújtott.

Amikor a nő egy kezelés alatt rosszul lett, a férfi felajánlotta neki, hogy megvizsgálja, kezelni fogja, mondván, lehet, hogy nőgyógyászati problémája van.

A nő 2022 januárjában lakásában fogadta ügyfelét, aki „megvizsgálta” őt, ennek keretében kenetet is vett tőle egy pálcikával, valamint egy fecskendővel. Februárban már a férfi hívta saját lakására a nőt azzal az ürüggyel, hogy későn ér a városba, ne a „rendelőbe” menjen.

A vádlott ekkor a sértettet alsóruha nélkül ismét „megvizsgálta”,

 a művelethez pedig vibrátort is használt, amelyről azt állította, hogy orvosi műszer, majd közölte a sértettel, hogy cisztái vannak, és az internetről összeállított vizsgálati leletet küldött a nő e-mail-címére.

A sértett egy – vőlegényével gyermeket tervező – barátnőjének is beajánlotta a vádlottat, mint ismerős nőgyógyász orvost, a csaló pedig az ő kezelését is elvállalta.

A másik nőtől és vőlegényétől a vádlott a vizeletmintát, majd a férfitól ondómintát kért, nemi szervéről kenetet vett, majd további két alkalommal találkozott velük: egyszer azt állította, hogy a nőnek gombás fertőzése van, ezért intim mosakodót kell használnia, később pedig ismét – immár saját lakásán – „megvizsgálta” őket.

Egy másik bűncselekmény miatt is felelnie kellett a bíróság előtt a férfinak:

2021 szeptemberében internetes társkereső alkalmazáson keresztül megismert egy férfit, akitől tizenkétmillió forintot csalt ki.

A férfinak álnéven, ügyvédként mutatkozott be, majd találkozott vele, és több különböző személyiségprofilon keresztül, sorozatosan átverte.

A férfi azt állította, hogy felesége autóbalesetben meghalt, ő pedig beteg. Egy idő után másik fiktív néven vette fel a kapcsolatot a sértettel, akitől egy örökség ígéretével közel tizenkétmillió forintot csalt ki 2021 novemberétől 2022 júniusáig. 

A vádlott hozzátartozói a sértettől kicsalt pénzösszeget a sértett bankszámlájára visszautalták, így a kár megtérült. A csaló azt követően bukott le, hogy a korábban megvizsgált pár nő tagjának egy idő után furcsa lett a vádlott „orvosi” tevékenysége, ezért feljelentést tett – olvasható a vádhatóság korábbi közleményében.

A Pécsi Járásbíróság a vádlottat kuruzslás és folytatólagosan elkövetett csalás miatt – halmazati büntetésül – két év börtönre ítélte, a bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását ötévi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.