időjárás -1°C Natália 2023. december 9.
logo

Elfogták a sószórós rablót, aki az üveg tartalmát a sértett arcára borította az Irén utcában

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu
2023.06.12. 11:31 2023.06.12. 12:25
Elfogták a sószórós rablót, aki az üveg tartalmát a sértett arcára borította az Irén utcában

A gyanú szerint a negyvenéves férfi sót borított a sértett arcára, majd az üvegcsével többször meg is ütötte. A debreceni járőrök még a helyszín közelében elfogták – írja a Police.hu

Járókelők tettek bejelentést a rendőrségen 2023. június 9-én reggel hét óra előtt arról, hogy két férfi dulakodik Debrecenben, az Irén utcában. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol már csak az egyikőjüket találták meg. Az ötvennyolc éves férfinak vérzett a feje, és arról számolt be, hogy megpróbálták kirabolni. A támadót a járőrök perceken belül egy közeli utcában elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

Egy helyi buszon kezdte el zaklatni a negyvenéves férfi a sértettet. 

Többször megfenyegette, megütötte és a hátizsákját, valamint a mobiltelefonját követelte. Amikor leszálltak a buszról, ellökte áldozatát, kitépte a kezéből a táskát és sietve próbált egérutat nyerni, a sértett azonban utánaszaladt. 

Az elkövető ekkor elővett a zsebéből egy sószórót, a tartalmát ráborította áldozata arcára, majd többször fejen is ütötte az üvegcsével.

A rendőrök a táskát és a benne lévő készpénzt, iratokat, különböző értéktárgyakat hiánytalanul megtalálták, a sértettet pedig a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

A román állampolgár gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, a Debreceni Járásbíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.